Båt kantret – tre mann havnet i sjøen:

– Det kunne gått veldig galt

Nødetatene iverksatte en omfattende leteaksjon da en våt, iskald og forkommen mann banket på døra til et hus og ba om hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde i Gløsvågen i Kristiansund natt til mandag.

– Like før halv ett oppsøkte en mann et hus. Han var våt og veldig kald, men han snakket ikke norsk og hadde derfor problemer med å gjøre rede for seg, forteller Frode Gjøsund, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Politiet kom til stedet og mistenkte at mannen hadde vært i sjøen. De fryktet at flere kunne være savnet.

Politiet varslet Kystvakta og Hovedredningssentralen som sendte redningsskøyta fra Kristiansund. Det ble også rekvirert et Sea King-helikopter fra Ørlandet.

Politiet fikk raskt kontakt med ytterligere en person, også han var våt og nedkjølt.

– Men vi hadde ikke kontroll på båten vi mistenkte at de kunne ha sittet i, og derfor visste vi heller ikke om det var flere involvert. Samtidig som vi fikk kontakt med tredjemann, fikk vi beskjed fra Hovedredningssentralen om at de hadde funnet en veltet båt i fjorden, sier Gjøsund.

Den tredje mannen kunne litt engelsk og forklarte at det kun hadde vært de tre om bord. Alle tre mennene kommer fra Øst-Europa.

– Vi vet ennå ikke hva de gjorde på sjøen og vi vet heller ikke hvorfor båten kantret. Det er bare to-tre plussgrader i lufta, så dette kunne gått riktig galt, sier Gjøsund.

Alle mennene ble sendt til sykehus. To av dem fremstår som uskadd, mens en er kraftig nedkjølt.