Pochettino: – Min verste kamp som manager

Tottenham-manageren kritisk til spillernes mentalitet etter tapet for Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mauricio Pochettino legger ingenting imellom etter at hans Tottenham-lag ble ydmyket mot allerede Championship-klare Newcastle.

– Vil si unnskyld til familiene våre
På St. James' Park endte det med et knusende 1-5-tap – tre av de siste baklengsmålene kom attpåtil med én Tottenham-spiller mer på banen.

– Først og fremst vil jeg si unnskyld til supporterne, fordi det som skjedde på banen var skammelig. Jeg vil si unnskyld til familiene våre som lider med oss. Det er vanskelig å dra hjem og forklare hva som skjedde her. Jeg er veldig skuffet. Det er min verste kamp som manager, sa en ærlig og tydelig skuffet Pochettino etter kampen.

Fra å ha vært den siste utfordreren til Leicester i kampen om ligatittelen inntil to uker siden, har Tottenham-kollapset. Kun to poeng på de siste fire kampene gir en fryktelig avslutning på sesongen. Ydmykelsen ble komplett da erkerival Arsenal passerte de liljehvite på tabellen i siste serierunde og kunne feire «St. Totteringham's Day» for 21. sesong på rad.

– Vi må forbedre menaliteten vår. Når man ser kampen i dag, var det ikke noen taktiske eller ferdighetsmessige probelemer. Det var et mentalt problem. Når du går på banen, må du gi 100 prosent. Du spiller mot et lag som har rykket ned, og du spiller for en andreplass på tabellen, sier argentinere.

– Dette er god informasjon mtp. sommeren.

Pochettino innrømmer at det har vært en stor utfordring å få spillerne opp på toppnivå etter 2-2-bataljen mot Chelsea som sørget for avgjørelse i kampen om Premier League-tittelen.

– Ja, det har vært utfordringen vår. Etter kampen mot Chelsea har vi vist mental svakhet, mot Southampton og i dag. Dette kan ikke skje igjen, sier Pochettino.

Eriksen: – Det svir
I TV 2s Premier League-studio var ekspertene overrasket over det de hadde sett søndag.

– Det er første gang jeg har hørt en manager som drar inn familien. Vi ser at det betyr enormt mye for ham. Det tror jeg er viktig. Det å få den mentale tøffheten og stå det helt ut, sier Erik Thorstvedt.

– Det hører ingen sted hjemme at de skal kollapse så totalt som de gjør i dag.

– Det er skuffelsen over å kollapse som er det jeg tror Pochettino kjenner på. Det har noe med stoltheten å gjøre. Det er smertefullt å havne bak Arsenal på tabellen, men jeg tror han sitter med en følelse av at det er unødvendig. Den positive omtalen de med rette har fått, blir tatt bort, sier Petter Myhre.

Skuffelsen over braktapet i Newcastle og en tabellplassering bak Arsenal skinte også godt gjennom hos Spurs' danske midtbanespiller Christian Eriksen.

– Det svir ganske mye. Ett poeng ville vært nok, og vi klarte det ikke. Vi kan bare skylde på oss selv for de siste fire kampene, sier Eriksen.