DRAMA PÅ OLD TRAFFORD: Benik Afobe og Bournemouth-spillerne måtte vente i garderoben mens politiets bombehunder var i aksjon.
DRAMA PÅ OLD TRAFFORD: Benik Afobe og Bournemouth-spillerne måtte vente i garderoben mens politiets bombehunder var i aksjon. Foto: Adam Davy

Premier League-stjerne til TV 2: – Vi fikk beskjed om å kontakte våre kjære

Bournemouth-spilleren Benik Afobe forteller om dramaet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth på Old Trafford skulle opprinnelig hatt avspark kl. 16.00, men et funn av en mistenkelig gjenstand gjorde at kampen ble avlyst.

Bournemouth-spilleren Benik Afobe forteller at det var en nervøs stemning i garderoben.

– Det var ganske sprøtt. Det er ikke noe som skjer hver dag. Men folks sikkerhet er viktigere enn en kamp. Så lenge folk er i sikkerhet og ingen blir skadet er det det viktigste. Vi får se hva som skjer med kampen i løpet av de neste dagene, sier Afobe.

Han forteller at spillerne fikk beskjed om å ringe til sine kjære.

– Vi fikk beskjed om å være forsiktige. Vi fikk beskjed om å kontakte våre kjære for å fortelle at vi hadde det fint. Det er sprøtt, for vi konsentrerte oss kun om kampen. Vi hadde varmet opp. Først fikk vi beskjed om at kampen var utsatt i 45 minutter. Så fikk vi beskjed om at den var utsatt i en og en halv time. Så sa de at kampen var avlyst. Det var sjokkerende, sier Afobe.

Det er ikke kjent når kampen vil bli spilt, men det bekreftes at den ikke spilles søndag etter anbefaling fra politiet. Uansett har episoden ødelagt for spillernes ferieplaner og EM-oppkjøring.

– Det var litt frustrerende, for vi visste ikke hva vi skulle. Noen spillere skal til EM, mens andre skal på ferie. Alle var i forskjellige situasjoner, men vi måtte holde oss konsentrerte, for kampen kunne bli satt i gang om noen timer.

– Ingen fikk panikk. Vi stolte på sikkerhetsfolkene. Vi visste at de ville gjøre alt for å hjelpe spillerne og tilskuerne. Dette vil gå inn i historien som et freak-øyeblikk i Premier League, avslutter han.