SMÅBARNSPAPPA: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie fikk i høst en liten gutt. Fra før har de en jente på vel tre år. Foto: Leif R. Jansson / SCANPIX
SMÅBARNSPAPPA: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie fikk i høst en liten gutt. Fra før har de en jente på vel tre år. Foto: Leif R. Jansson / SCANPIX Foto: Jansson, Leif R.

Derfor fikk ikke Fredrik Skavlan sove i Bergen

Programleder Fredrik Skavlan klarte ikke å nyte å ha baby-fri når han var på festhelg i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongen av NRKs gullrekke, Fredrik Skavlan, ble pappa for femte gang i fjor høst.

Med en liten gutt i hus på snart åtte måneder, er det nærliggende å tro at det ikke blir så alt for mye søvn på småbarnspappa Skavlan.

Mangelen på søvn hadde han tenkt å ta litt igjen i forkant av fredagens Gullruten-show i Bergen, hvor han endte opp med å vinne prisen for beste underholdningsprogram.

Fikk ikke sove

Men på hotell i Bergen var det umulig å få sove.

– Det viser seg at jeg fikk jo ikke sove. Fordi her i Bergen i mai, så er det noe som heter buekorps og de har da en marsj utenfor mitt vindu i en time. Altså jeg skulle ha en herlig lur før jeg kom hit, men det var bare å glemme, fortalte Skavlan til God kveld Norge på den røde løperen i Grieghallen.

Han ble altså ikke vekket av barnegråt denne ettermiddagen, men av noe bergenserne er skikkelig stolte av.

– Ja, buekorps. Unge menn med våpen, sier programlederen.

– Hva er best å våkne til, barnegråt eller buekorps?

– Her må jeg holde en knapp på barnegråten. Så sånn har det blitt.

Ikke baby-fri heller

For småbarnspappaen var det heller ikke så lett å få helt baby-fri, selv om den yngste sønnen ikke var med til vestlands-hovedstaden.

– Det er blandede følelser å ha baby-fri. Fordi det er slik at man tenker at det kan bli deilig med baby-fri, for nå skal jeg bo på hotell og så skal jeg sove masse og sånt. Men så drar du, og så skjer det at du begynner å savne barna dine veldig fort, og da ender du med å sitte på det stusslige hotellrommet med Skype og snakke med dem allikevel, sier han og ler.

Fem barn

Skavlan har to barn med kona Maria Bonnevie. En datter på vel tre år og en sønn på snart åtte måneder. I tillegg har han tre voksne barn fra et tidligere ekteskap.

Programlederen avslørte nyheten om at sistemann var kommet til verden, i sin egen podcast, Skavlan og Källner.

– Det var jo en fødsel, med alt hva det innebærer. Man skal jo egentlig aldri spørre en pappa hvordan det gikk, for det er jo klart at det gikk fint for meg. Men jeg tror at det gikk fint for mor og barn og, sa Skavlan humoristisk om fødselen i podcasten.