Manchester City sikret seg 4. plass og mesterliga-kvalik

Manchester City slapp med skrekken borte mot Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea-Manchester City 1-1

Manchester City sikret seg søndag den verdifulle 4. plassen i Premier League som gir adgang til mesterliga-kvalik.

Siden Manchester Uniteds kamp mot Bournemouth ble utsatt etter funn av en mistenkelig gjenstand kunne City med seier gjøre det utsatte oppgjøret betydningsløst.

André Ayews 1-1-scoring like før pause ble den siste scoringen for dagen på Liberty Stadium. Dermed kunne Manchester City juble for 4. plass da dommer Mike Dean blåste av kampen. Det gjorde nok også Pep Guardiola, som leder Manchester City neste sesong.

– Det viktigste var at vi klarte å kvalifisere oss for mesterliga-kvalik, sier avtroppende Manchester City-manager Manuel Pellegrini.

– Vi havnet ikke på den plassen vi ønsket i ligaen, men vi havnet på en av mesterliga-plassene. Vi har lagt i topp fire hele sesongen, så jeg synes vi fortjente det, fortsetter han.

Pellegrini kastet blazeren sin til Manchester City-fansen etter 1-1-kampen.

– Jeg har ikke drakt, siden jeg ikke spilte. Jeg ga jakken min til fansen. De har støttet meg hele veien, sier han.

Tidlig ledelse
Det begynte svært bra for Manchester-laget. Etter seks minutters spill ga Kelechi Iheanacho bortelaget ledelsen. Det var en liten stund tvil om målet ville bli godkjent, men dommer Dean signaliserte til slutt for scoring.

TV-bildene viste også at Dean gjorde rett. Swansea-spilleren Leon Britton opphevet offsiden da Iheanacho satte inn en retur fra Swansea-keeper Kristoffer Nordfeldt.

Jefferson Montero trodde han hadde utlignet etter 11 minutter, men Swansea-kantspilleren ble korrekt avblåst for en dytt i ryggen på Bacary Sagna.

Manchester City hadde flere muligheter til å legge på til 2-0, men hverken Sergio Agüeros eller Jesus Navas' avslutninger var gode nok til å lure Nordfeldt.

Sjanseløs på Ayew-frispark
I motsatt ende slet Swansea med å skape store muligheter, men like før pause fikk waliserne et frispark i farlig posisjon. André Ayew traff den blanke issen til Fernando, noe som gjorde at ballen endret retning. En fortvilet Manchester City-keeper Joe Hart måtte konstatere at ballen forsvant i en bue inn i nettmaskene.

I annen omgang fortsatte Manchester City å produsere sjanser. Navas traff stolpen på et innlegg fra skrått hold, mens Agüero fikk en stor mulighet til å sende gjestene foran da han fikk skyte fritt fra 16 meter.