Old Trafford måtte evakueres: Gjennomførte kontrollert eksplosjon – gjenstanden var bombekopi glemt igjen etter øvelse

Bombekopi glemt igjen på Old Trafford etter øvelse tidligere denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth på Old Trafford skulle opprinnelig hatt avspark kl. 16.00, men et funn av en mistenkelig gjenstand gjorde at kampen ble avlyst.

Gjennomførte kontrollert eksplosjon
Oppgjøret ble ikke spilt etter anbefaling fra politiet.

Det ble gjennomført en kontrollert eksplosjon av en bombelignende gjenstand inne på Old Trafford etter at politiet hadde fått assistanse fra militærets bombegruppe. Det bekrefter Greater Manchester Police.

Daily Mail skriver søndag kveld at gjenstanden som ble funnet på et toalett var en mobiltelefon teipet fast til et rør. Bombekopien skal ha blitt glemt igjen etter at det tidligere denne uken ble gjennomført en øvelse på Old Trafford.

– Etter dagens kontrollerte eksplosjon har vi funnet ut at gjenstanden var en treningsanordning som hadde blitt liggende ved en feiltakelse av et privat sikkerhetsselskap etter en øvelse med bombehunder, sier John O'Hare fra politiet i Greater Manchester ifølge Manchester Evening News.

Ifølge BBC skal det lokale politiet i Manchester nå sette i gang full granskning av hendelsen og hvordan dette kunne skje.

– Denne fiaskoen ødela for alle supporterne som hadde reist langveis fra for å se kampen, kastet bort tiden til flere politimenn og militærets bombeteam og satte - totalt unødvendig - flere personer i fare, sier politisjef Tony Lloyd.

Kasper Wikestad var selv på plass utenfor Old Trafford like etter evakuering av stadionet.

– Alt av supportere og pressefolk har fått beskjed om å forlate området utenfor Old Trafford. Det er et ganske massivt politioppbud her. Man merker at politiet er nervøse, sa TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikstad.

– Det var ubehagelig
Fra kommentatorplass inne på stadion så Wikestad dramatikken utspille seg en drøy time tidligere.

– Det var ganske ubehagelig å være der inne uten å få ordentlig beskjed. Det var en ekkel situasjon, men jeg var helt rolig, sier Wikestad.

– Hvordan synes du Manchester United håndterte situasjonen?

– To av tribunedelene ble evakuert, og de to andre der ble folk bedt om å forholde seg rolig. Den beskjeden ble gitt mange ganger. Det ble litt piping etter hvert, men bortsett fra det synes jeg Manchester United har håndtert dette greit. Det oppleves jo veldig spesielt og rart, nesten litt surrealistisk.

Byrival Manchester City tok med seg ett poeng tilbake fra Wales. Det er nok til å sikre fjerdeplass og mesterligaspill neste sesong foran United – med mindre rødtrøyene scorer 18 mål i hengekampen mot Bournemith.

Dette er andre gang denne uken at avspark i en Manchester United-kamp blir utsatt. I midtukeoppgjøret mot West Ham ble kampen utsatt i 45 minutter som en følge av at Uniteds spillerbuss ble angrepet på vei stadionet.