FIKK BUNNPLASS: Det Australske bidraget i MGP med Dami Im, fikk tildelt sisteplassen av den danske dommeren. Men egentlig var hun favoritten til tabbe-dommeren. FOTO: Stella Pictures
FIKK BUNNPLASS: Det Australske bidraget i MGP med Dami Im, fikk tildelt sisteplassen av den danske dommeren. Men egentlig var hun favoritten til tabbe-dommeren. FOTO: Stella Pictures

Dansk jurymedlem gikk på stemmesmell – ga favoritten bunnkarakter

Det danske jurymedlemmet Hilda Heick stemte helt feil under gårsdagens MGP-finale og nå beklager hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilda Heick var én av fem personer i den danske Melodi Grand Prix-juryen.

Under avstemningen i juryen ble alle bedt om å rangere de 26 deltakende landene fra første til tjuesjette plass.

Heick misforsto oppgaven, og trodde det var antall poeng som skulle gis ut, og at det var om å gjøre å få flest poeng.

Derfor endte hun opp med å gi favorittsangen sin bunnplassering. Sangen hun likte minst av alle bidragene fikk en toppplassering, bekrefter hun, ifølge Ekstrabladet til Ritzau.

Stemte mot fagjuryen

Heick som beskrives som en rutinert grand prix-dronning av danskene, stemte altså motsatt av de andre jurymedlemmene. Mens de andre ønsket at Australia skulle få 12 poeng av Danmark, så det tilsynelatende ut til at Heick ville at Georgia skulle vinne.

– Dette har gått fullstendig galt. Det er jeg fryktelig lei meg for. Jeg oppfattet det som at man skulle tildele den høyeste poengsummen til den sangen man likte best. Og den laveste til den man ikke brydde seg noe om, sier Heick til pressebyrået Ritzau.

Kan det være flere?

Som et lite forsvar for seg selv, undrer det danske jurymedlemmet på om det kanskje ikke bare er henne selv som har misforstått poenggivningen i konkurransen.

– Jeg under litt på avstemningen. Kan det være andre som har rotet det til, på samme måte som meg?

På grunn av rotet fra Heick med poengene, så endte Danmark opp med å gi Australia 10 poeng i stedet for 12. Andre land igjen, som ikke skulle hatt poeng, kan takke henne for at Danmark endte opp med å gi dem poeng i det hele tatt.