USIKRE: Anders Bastiansen ga beskjed til landslagssjef Roy Johansen i fjor at han ikke ble med til VM i Moskva. Nå vurderer 35-åringen og superveteran Mats Trygg (39) fremtiden på nytt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
USIKRE: Anders Bastiansen ga beskjed til landslagssjef Roy Johansen i fjor at han ikke ble med til VM i Moskva. Nå vurderer 35-åringen og superveteran Mats Trygg (39) fremtiden på nytt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Mot slutten for flere VM-veteraner

Flere av landslagsveteranene teller på knappene, og skulle egentlig ikke vært med til det pågående mesterskapet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moskva (TV 2): Anders Bastiansen (35) har spilt 12 VM, og Morten Ask (36) har spilt 13 VM for Norge.

Mens Mats Trygg (39) har spilt hele 18 VM med det norske flagget på brystet, og er superveteran på landslaget.

Men en gang må det ta slutt.

– Det kan være mitt siste VM. Jeg var litt usikker før dette mesterskapet, men i og med at det var Roy (Johansens jou.anm) sitt siste mesterskap så kom suget tilbake. Nå kommer det en ny trener inn, og han skal jo ta ut et lag også. Så jeg regner med at jeg prater litt med Petter (Thoresen jou.anm) etter sesongen, sier Trygg til TV 2.

– Nå avsluttes jo Roy Johanens æra etter 15 år som landslagssjef. Er det også en fin anledning å avslutte din æra som landslagsspiller?

– Ja, jeg tenker jo litt sånn. Nå har jeg dratt lasset i mange år, og det kommer mange nye spennende spillere syns jeg. Så jeg er ikke urolig for en fremtid uten meg, men så lenge jeg føler at jeg har noe å bidra med er det gøy. Så jeg har stor glede av å spille med flagget på brystet, og jeg er glad jeg ble med i år. Jeg har det alltid gøy sammen med gutta, understreker 39-åringen.

Trygg, som til vanlig spiller i Lørenskog, forteller at han ikke tar noen avgjørelse om landslagsfremtiden mens VM pågår.

– Hadde bestemt meg for å gi meg

Frisk Asker-spiller Anders Bastiansen hadde egentlig gitt beskjed til landslagssjef Roy Johansen om at han ikke ble med til det pågående verdensmesterskapet i Moskva.

Likevel endret 35-åringen mening da han fikk vite at det ble det siste mesterskapet til landslagssjefen gjennom 15 år.

– Jeg hadde vel egentlig tenkt å gi meg før den sesongen her, men jeg skal vel egentlig aldri si aldri. For det er jo gøy å være med. Vi får se litt etter sesongen tror jeg, sier Bastiansen til TV 2.

– Hva sier følelsen din nå da?

– Jeg sa jo til Roy (Johansen jou.anm) i fjor at jeg hadde bestemt meg for å gi meg, også er jeg her nå. Så det er dumt å si for mye. Jeg syns jo det er gøy å være med, men det er mange unge som kommer opp og bør få en sjanse. Når man begynner å bli så gammel får man egentlig bare ta et år av gangen, og se hvordan kroppen fungerer, forklarer han.

Har slitt med spilletid

Vålerenga-spiller Morten Ask var ikke på isen i Norges to første VM-kamper mot Danmark og Sveits.

I de siste kampene har han fått mer spilletid, men innser at det er det generasjonsskifte på gang.

– Jeg skulle gjerne spilt hele tiden jeg, men nå har de tatt en annen vurdering. Det må jeg bare akseptere. Fremover blir det jo sikkert litt andre forutsetninger, og en trener som kanskje vil gjøre noe nytt. Så det må jeg nesten bare ta som det kommer, sier Ask til TV 2.

– Tror du at du fortsetter med Thoresen som trener?

– Hvis han vil ha meg med så vil kommer jeg til å være med jeg, jeg stiller jo opp på det. Nå kommer det jo en viktig OL-kvalifisering, også får vi bare se hvilke vurderinger han gjør, mener 36-åringen.

Norges neste kamp er mot vertsnasjonen Russland mandag ettermiddag. Etter at Danmark sensasjonelt vant over Tsjekkia Norge ta poeng fra Russland for at en kvartfinale fortsatt skal være innen rekkevidde.

Dette er blodslitet hockeygutta må gjennom før VM