SENKER SKULDRENE: Norge har nå alt å vinne i møtet mot Russland og Latvia.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SENKER SKULDRENE: Norge har nå alt å vinne i møtet mot Russland og Latvia.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

– Viktig for gutta å holde plassen

Mats Zuccarello Aasen (28) og resten av de norske gutta senker skuldrene etter at A-VM 2017 er sikret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moskva (TV 2): Etter at Latvia vant 2-1 over Kasakhstan kunne de norske gutta juble.

Allerede da var det sikkert at Kasakhstan ikke kunne gå forbi Norge i gruppen, og nedrykket var avverget for ellevte året på rad.

– Målet var jo å holde oss, så det er viktig for oss gutta å vite at vi fortsatt er i A-VM. Det var en tøff gruppe vi hadde i år, med mange gode lag der alle slår alle. Så det var ikke bare bare å holde seg, sier Mats Zuccarello Aasen til TV 2.

Assisterende kaptein Mats Trygg har selv spilt hele 18 VM, og var med på å rykke opp til A-VM i 2005.

39-åringen er veldig glad for at de har kvittet seg med frykten for nedrykk, og har ikke gitt opp håpet om en kvartfinale.

– Vi har hatt nedrykksspøkelset hengende over oss, det må vi jo innrømme. Så det var litt lettere stemning på treningen i dag. Nå har vi egentlig alt å vinne, så hvis vi hadde klart å knipe en kvartfinaleplass hadde det vært herlig, understreker Trygg.

Norge ligger nå på sjuendeplass i gruppe A med fem poeng, men det er uhyre jevnt.

– Det er behagelig at vi ikke rykker ned. Det er en veldig tøff gruppe, som det egentlig kunne skjedd hva som helst i. Det er fortsatt muligheter til å klare noe mer også. Det blir nok veldig tøft mot Russland, så det er vel Latvia-kampen som blir den avgjørende, tror Anders Bastiansen.

Skal Norge klare det må Kasakhstan vinne over Danmark mandag. Da kan norsk seier mot Latvia på selveste 17. mai, sende Roy Johansens menn til kvartfinale i sjefens siste mesterskap.

Skulle derimot Danmark slå Latvia handler det kun om ære for Norges del.

Norges neste kamp er mot vertsnasjon Russland mandag.