Celtic-spillerne ga Ronny Deila drømmeavskjed

Jack Aitchinson (16) ble tidenes yngste Celtic-målscorer i Deilas deilige avskjed.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic-Motherwell 7-0

Celtic sikret seg seriemesterskapet i Skottland for en uke siden da tabelltoer Aberdeen ble slått på Celtic Park.

Søndag ettermiddag spilte «The Bhoys» sin siste hjemmekamp for sesongen. Kampen var også Ronny Deilas siste som Celtic-manager.

Nordmannen kunne knapt fått en bedre avskjedsgave. Hjemmelaget vant hele 7-0 mot Motherwell.

– Jeg er veldig glad i dag. Guttene leverte en fantastisk prestasjon. Jeg vil takke Celtic-fansen for støtten de to siste årene. Jeg vil takke spillerne for alt de har gjort for meg. Det samme med støtteapparatet, sier Deila.

Se alle scoringene nederst i artikkelen!

I løpet av en sjuminutters-periode midt i første omgang scoret Celtic tre mål og avgjorde i realiteten oppgjøret mot Motherwell.

Stuart Armstrong la på til 4-0 da han hamret ballen i krysset fem minutter ut i annen omgang. Vondt ble til verre for Motherwell da Patrick Roberts økte til 5-0 like etterpå. Og da Ryan Christie la på til 6-0 ble det virkelig stygge sifre for bortelaget.

Unggutt ble historisk
16 år gamle Jack Aitchison skrev Celtic-historie da han ble byttet inn 15 minutter før slutt. Han ble den yngste Celtic-spilleren gjennom tidene (16 år og 71 dager) til å spille for de grønne- og hvitstripede. Tidligere hadde Mark Fotheringham (16 år og 204 dager) rekorden. Og 16-åringen grep muligheten med begge hender. Unggutten la på til 7-0 bare to minutter etter at han kom på banen.

Dermed kunne en smilende Deila løfte sitt andre Premier League-trofé på to år.

20. april bekreftet Celtic på sin hjemmeside at Ronny Deila kom til å gi seg etter sesongen. 40-åringen følte seg motarbeidet i deler av klubben og var samtidig lei vedvarende kritikk fra en blodtørstig skotsk tabloidpresse og tidligere klubb-legender.

– Jeg vil takke alle som har gitt meg støtte i klubben. Fansen har vært fantastiske i løpet av de siste to årene. De er hjerteslagene i klubben, de har alltid gitt både meg og klubben fantastisk støtte og har skapt en fantastisk atmosfære. Vi har alltid gitt vårt beste for dem, og jeg vil også alltid være Celtic-supporter, sa Deila da Celtic-exiten ble annonsert.