Taket inne i Haraldshallen har løsnet og falt ned i vannet. Foto: Jarl Vidar Meling/TV Haugaland
Taket inne i Haraldshallen har løsnet og falt ned i vannet. Foto: Jarl Vidar Meling/TV Haugaland

Taket på svømmehall i Haugesund kollapset

Like etter at Haugesund Svømmeklubb hadde trent, kollapset deler av svømmehalltaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag formiddag brast deler av taket på Haraldshallen i Haugesund sammen.

Ingen ble skadd da ulykken inntraff, men den lokale svømmeklubben var akkurat ferdig med treningsøkten sin.

– Våre utøvere var akkurat ferdig med svømmeøkten sin og de fleste var i garderobene. Alle er heldigvis i god behold, sier formann i Haugesund Svømmeklubb, Knut Mathias Vestbø til TV 2.

– Flaks at det skjedde da

Haraldshallen er godt brukt av både store og små, idrettslag og skoler. At det var lite mennesker i hallen da ulykken inntraff mener Vestbø at var flaks.

– Det var jo flaks at når det først skulle skje, at det skjedde på det tidspunktet like etter treningen og ikke når det var noen i vannet. Det er mange som bruker svømmehallen, så det er mange settinger hvor det hadde vært mye verre at taket falt på, sier han.

På samme tid for én uke siden ble det arrangert et stort svømmestevne i Haraldshallen.

I dårlig stand

Vestbø sier at det er åpenbart at hallen begynner å bli gammel, men at det ikke var noen indikasjoner på at taket skulle kollapse.

– Det er ingen tvil om at det trengs en ny svømmehall fordi den vi har er gammel. Men jeg er ikke kjent med at det er blitt uttrykt noen bekymring for at noe slik kunne skje.

Urolige barn og foreldre

Det skal ikke ha vært tunge materialer som falt fra taket, så selve ulykken ble ikke opplevd som veldig dramatisk for de voksne som var tilstede.

– Selv om ulykken fremstår verre enn den egentlig var, når man gjenforteller hva som har skjedd, så har jeg full forståelse for at det var skummelt for de barna som var tilstede. Vi har respekt for at barnesinn opplever det annerledes enn de voksne som var der, og det er klart at mange foreldre blir bekymret, forteller formannen i svømmehallen.

Sør-Vest politidistrikt vurderer å starte etterforskning av ulykken, skriver Haugesunds avis som først omtalte saken.