– Når Zlatan feller en tåre, da er det veldig rørende

Barnas hyllest rørte Zlatan Ibrahimovic til tårer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic ble hyllet som en legende og en konge da han lørdag spilte sin siste ligakamp for PSG.

Se Zlatan bli hyllet i videovinduet øverst i saken.

Svensken, som scoret to mål i 4-0-seieren mot Nantes, mottok fortjent jubel fra hjemmefansen på Parc des Prince etter kampen. Men da hans to sønner kom løpende ut på matten med hver sin drakt med «King» og «Legend» og nummer ti på, tok følelsene overhånd for 34-åringen.

– Jeg ble veldig rørt. Spesielt når barna mine kom inn. Feller Zlatan en tåre, er det veldig rørende. Og det gjorde jeg da barna kom inn, sa Zlatan til pressen etter kampen.

– Jeg kom som en konge og drar som en legende, var ordene Zlatan selv valgte da han fredag offentliggjorde at han forlater PSG etter fire år i den franske hovedstaden.

– En perfekt kombinasjon
Maximilian (9) og Vincent (8) hadde tydelig latt seg inspirere av dette da de planla hvordan de skulle hylle sin far på best mulig måte.

– De kom på det selv. Den ene føler seg som en konge, den andre som en legende. Og jeg er begge deler. Det er en perfekt kombinasjon, gliste Zlatan.

Før kampen fikk Ibrahimovic første del av hyllesten da spillerne stod æresvakt, og 34-åringen fikk entre gresset alene til høylytt jubel og «Ibra, Ibra, Ibra» fra tribunene.

Ti minutter ut i kampen lot dommeren spillet vente slik at hele stadion skulle få reise seg fra setene og klappe for PSGs nummer ti.

– Jeg visste det skulle skje noe under kampen. Jeg var på banen for å nyte og ta inn over meg all kjærligheten, sa han om fansens hyllest.

– Nå føler jeg 90 prosent glede og 10 prosent sorg. Det går ikke an å beskrive. Det vanskeligste for meg er å forlate laget. Dette har vært noe helt spesielt.

Har allerede bestemt seg for veien videre
34-åringen bekreftet etter kampen at han allerede har bestemt seg for hvor han spiller til neste sesong.

– Hvor går veien videre nå?, spurte en av de fremmøtte journalistene.

– Til EM. He he, svarte Zlatan med et smil. Og la til:

– Jeg vet hvor jeg skal. Framtiden er skrevet.

Han ville imidlertid ikke ut med hvilken klubb det er snakk om. Ryktene vil ha det til at han skal gjenforenes med sin gamle sjef, José Mourinho, dersom han overtar Manchester United. Eller at han drar til USA og LA Galaxy.

Ibrahimovic har scoret 113 mål for PSG. Cupfinalen mot Marseille neste helg blir den endelige avskjeden for PSGs mestscorende gjennom tidene.

Han takker av etter fire ligatitler, én cup- og tre ligacuptriumfer – definitivt som en legende.