«Petter uteligger»-Svein gikk nesten glipp av Gullruten-festen

Var på sykehus inntil en time før han skulle gå på rød løper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i uka var Svein Stang fra dokumentarserien «Petter uteligger» på shopping i Oslo hvor han skaffet seg nye klær til TV-bransjens Oscars, Gullruten.

Men selv om dressen var på plass, var det like før han måtte avlyse hele festkvelden i Bergen.

På Haukeland sykehus

For bare timer før det braket løs i Grieghallen, måtte Svein ta turen til Haukeland sykehus i Bergen for å rense blodet.

– Det så ut som jeg hadde fått juling av Mike Tyson på morgenen i dag, så jeg måtte sjekke med legene på Ullevål om jeg kunne reise i det hele tatt, fortalte han til God kveld Norge da han ankom hotellet sitt.

Da hadde allerede de første kjendisene begynt å gå ned den røde løperen i sine festkreasjoner og fine dresser noen hundre meter unna.

Dialyse

Svein går til dialyse på sykehuset, og det var denne behandlingen han måtte foreta i Bergen før han kunne komme seg til Grieghallen.

Heldigvis tok behandlingen bare tre timer denne gangen, for vanligvis tar den fire timer, og da hadde ikke Svein rukket å være med på showet.

Første gang i Bergen

På vei til hotellet etter å ha kommet fra sykehuset, kunne Svein endelig få et glimt av vestlands-hovedstaden.

– Jeg ble sittende å se litt på byen ut fra taxien, og jeg synes det så ut som en veldig pen by. Jeg har aldri vært i Bergen før. Eller jeg har vært her en gang, men det var på natta, og da skulle jeg bare levere en leiebil, og da får man jo ikke sett stort.

Vant to priser

Svein var selv nominert til pris for årets deltaker, men måtte se seg slått av Tone Knudsen fra Datoen. Men det satte på ingen måte noen demper på kvelden, for «Petter uteligger» kapret pris for beste dokumentarserie i tillegg til å bli tildelt den gjeve publikumsprisen.

– Jeg var nesten sikker på at vi skulle vinne, sa Svein med glimt i øyet til TV 2 etter å ha mottatt prisen.