UNG GrÜNDER: Bill Gates bør være bekymret, mener Taylor Rosenthals (14) lærer på ungdomsskolen. Foto: RecMed
UNG GrÜNDER: Bill Gates bør være bekymret, mener Taylor Rosenthals (14) lærer på ungdomsskolen. Foto: RecMed

Taylor (14) takket nei til 245 millioner for denne oppfinnelsen

14-åringens smarte idé startet i forbindelse med et prosjekt på ungdomsskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taylor Rosenthal (14) fra byen Opelika i den amerikanske delstaten Alabama var en av 19 elever i et kurs for unge gründere på ungdomsskolen.

– Vi måtte komme opp med en forretningsidé, sier han til CNN.

Taylor, som bare får toppkarakterer på skolen og spiller baseball på skolelaget, fikk umiddelbart en idé.

Fornøyelsespark har bestilt 100

– Hver gang jeg reiste til en baseball-konkurranse i Alabama, la jeg merke til at barn ble skadet og foreldrene ikke fant plastre til dem. Jeg ville løse det, forteller 14-åringen videre.

Løsningen: En automat som selger førstehjelpsutstyr.

Sammen med foreldrene sine, som jobber innenfor helse, lagde han en design hvor skolens farger i svart, rødt og hvitt er med.

Brukerne får to valgmuligheter: Man kan kjøpe et ferdigpakket førstehjelpsskrin eller kjøpe individuelle plastre, gummihansker, servietter med hydrokortison og kompress.

14-åringen håper automatene blir plassert rundt omkring denne våren. Han mener de egner seg godt på steder hvor det er mange barn, som fornøyelsesparker, strender og idrettshaller.

Verdens største operatør av fornøyelsesparker, Six Flags, har allerede bestilt 100 automater. Hver automat selges for 5.500 dollar, tilsvarende rundt 45.000 kroner.

– Bill Gates bør være bekymret

Nå har selskapet hans, RecMed, allerede fått 100.000 dollar, over 800.000 kroner, fra såkalte «angel investors». Det vil si investorer som går inn i nye prosjekter i en tidlig fase og med svært høy risiko.

Et tilbud på 30 millioner dollar, som tilsvarer svimlende 245 millioner kroner, for å kjøpe ideen har også ligget på bordet for unggutten. Men det har han takket nei til.

Clarinda Jones, en av Taylors lærere, sier hun er veldig stolt av ham.

– Det har vært fantastisk å se Taylor utvikle seg det siste året til en selvsikker og fantastisk forretningsmann, sier hun til CNN.

– Selv med all suksessen, er han fortsatt ydmyk og villig til å hjelpe andre. Han er bare 14. Bill Gates bør være bekymret, mener hun.