Kautokeino slo Nordlys etter scoringer av Slakter'n, Pulk og «Viddas Ginola»

Kautokeino gikk seirende ut av «Slaget om Vidda».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kautokeino-Nordlys 3-0

Hjemme på Baktevarre kunstgress gikk Kautokeino seirende ut av "Slaget om Vidda" mot erkerivalen Nordlys fra Karasjok.

I den TV 2 Sportskanalen-sendte grasrotkampen fra fjerdedivisjon var de grønnkledde Kautokeino-spillerne flere hakk bedre enn motstanderen.

Etter 90 minutter kunne Kautokeino juble for 3-0-seier i sesongåpningen.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst på siden!

1-0 kom midtveis ut i første omgang da superspiss og slakter Nils Erik Oskal ble lagt i bakken inne i Nordlys' sekstenmeter. Spissen tok selv ansvar fra ellevemeteren og sendte Kautokeino opp i ledelsen.

Gjestene fra Karasjok hadde lite å by på fremover, og like før pause fikk de nok et baklengsmål i sekken. Venstreback Johan Egil Pulk (17) dro til fra spiss vinkel og hamret ballen i nettaket til 2-0-ledelse.

– Det var jo bare én mulighet, og det var å skyte i mål. Det måtte man jo prøve på. Det er sånt man ser på tv, sier Pulk.

Nordlys kom seg mer inn i kampen etter hvilen, men maktet ikke å produsere store nok sjanser. Da slo Nils Johan Eira, med kallenavn «viddas Ginola», til med en smellvakker scoring på den andre banehalvdelen.

33-åringen, som hadde bommet på en gigantisk sjanse tidligere i kampen, fikk ballen etter en hurtig kontring og leverte en scoring av høy klasse. Han tok med seg ballen på én berøring og banket den i nettet på volley. En lekker 3-0-scoring ble et verdig punktum for «Slaget om vidda».

– Hadde jeg bommet på den, hadde jeg vært lei meg, sier Eira.

– Dette er den viktigste kampen i løpet av hele året. Kampen om vidda. Hvem eier vidda? Kauto!