VANT: Petter uteligger vant Gullruten i kategoriene årets beste dokumentarserie og publikumsprisen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT: Petter uteligger vant Gullruten i kategoriene årets beste dokumentarserie og publikumsprisen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Hvor skal Petter gjøre av publikumsprisen?

Fredag kveld ble Petter Nyquist og de andre fra serien hyllet med to Gullruten-statuetter. Nå ønsker han innspill til hvor prisen kan plasseres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under TV-bransjens prestisjetunge prisutdeling i Bergen fredag kveld, ble TV 2-serien «Petter uteligger» hyllet med Gullruten for beste dokumentarserie.

I tillegg ble de tildelt det som mange omtaler som den gjeveste av alle prisene på Gullruten, nemlig publikumsprisen.

En påminnelse til folk

Selv om det var Petter Nyquist som fysisk tok imot den høythengende publikumsprisen på scenen i Grieghallen, føler ikke programskaperen at det er en pris som kun tilhører han.

Derfor vil han gi den til folket på gata.

– Jeg føler at den prisen skal deles, og at den hører hjemme på gata. Den hører jo ikke til hjemme hos meg, sier Nyquist til TV 2.

Viktig budskap

Rett etter å ha mottatt Gullruten, sa Nyquist at han ønsket at prisen kunne sette fokus på det viktige budskapet i serien. Et budskap om at de som lever livet sitt på gata trenger å møtes med respekt på samme måte som alle oss andre.

For å gi folk en påminnelse om dette, samtidig som prisen blir gitt til de som fortjener den aller mest, ønsker Nyquist nå å gjør noe helt spesielt med den forgylte statuetten.

– Jeg vil nedfelle den på gata et eller annet sted hvor folk ser den. Der kan den være en påminnelse til folk om at man ikke skal overse folket på gata, og at man tenker på dem man ellers ikke ville tenkt på, sier han til TV 2.

Trenger din hjelp

Ideen fikk Nyquist fredag kveld, og nå håper han at noen kanskje kan komme med innspill til å få dette til.

– Det er mulig noen synes ideen er helt dust. Men hvis folk liker tanken, trenger jeg innspill på hvor den kan plasseres, hvordan det skal gjøres og hvordan vi kan gå fram for å få det til.

Har du tips som kan hjelpe Nyquist videre eller forslag til hvor den kunne blitt plassert, ønsker han at du legger igjen en kommentar på Facebook-siden til programmet.

– Den hører jo til der ute rett og slett, sier han om prisen.

Gøy på fest

Etter å ha mottatt Gullruten i Grieghallen, ble det en hyggelig kveld videre for hele gjengen fra «Petter uteligger» som hadde tatt turen til Bergen.

Både Svein, Jonna og Kjell Gunnar var til stede, og sammen fikk de seg en helaften de sent vil glemme.

– Vi hadde det kjempemoro i går. Det var en stor kveld for alle involverte. Det var helt surrealistisk egentlig, sier Petter om fest-kvelden.

– Vi feiret sammen og koste oss, og i dag spiste vi felles frokost. Jeg tror det var en veldig fin opplevelse for dem. De hadde jo ikke vært med på noe sånt tidligere.