Halle, Tyskland 20160227.
Cecilia Brækhus i aksjon under tittelkampen mot Chris Namus i weltervekt-klassen i boksing på Gerry Weber Stadion i Halle i Tyskland lørdag kveld. Brækhus vant kampen på poeng etter ti runder.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Halle, Tyskland 20160227. Cecilia Brækhus i aksjon under tittelkampen mot Chris Namus i weltervekt-klassen i boksing på Gerry Weber Stadion i Halle i Tyskland lørdag kveld. Brækhus vant kampen på poeng etter ti runder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Brækhus kåret til årets kvinnelige bokser i verden

Cecilia Brækhus slo Ivana Habazin på poeng og samlet alle de store mesterbeltene i kvinneboksing i september i 2014. Nå har IBF kåret henne til «årets kvinnelige bokser i verden».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var VM-beltet i weltervekt til International Boxing Federation hun manglet da hun møtte Habazin i København. Fra før hadde hun mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Hun ble verdensmester første gang da hun slo danske Vinnie Skovgaard i Kiel 14, mars 2009. Det innebærer at hun brukte i overkant av fem år på å samle alle de store beltene.

IBF skriver at Brækhus' suverenitet og fantastiske karriere er sterkt medvirkende til at det anerkjente forbundet hedrer henne som «IBF fgemale Fighther of the Year»

I en pressemelding fra First Lady Promotion blir det opplyst at Brækhus selv kommer til å reise til Beijing i Kina i neste uke for å motta prisen.

I øyeblikket jobber Brækhus og hennes selskap med å få tillatelse til å bokse det første proffstevne på norsk jord siden 1981 etter at forbundet ble opphevet. John Christian Elden, en av Brækhus' talsmenn, har tidligere sagt til NTB at det skal skje til høsten. (©NTB)