Fotballryktene: – Zlatan har bestemt seg for United

Og en polsk 21-åring flørter med Livepool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er helg og det går mot en hektisk sommer på overgangsmarkedet for klubbene i Europa. Her er lørdagens ferskeste rykter.

Piotr Zielinski har lenge vært koblet til Liverpool. Nå har et bilde av midtbanespilleren, som står og viser muskler ved siden av en mann i Liverpool-trøye, gjort at ryktene igjen har begynt å svirre. Ifølge Daily Star har også Zielinski uttalt seg i positive ordelag om manager Jürgen Klopp.

– Klopp er en av de beste managere som finnes og det vil være en ære å jobbe sammen med ham, skal han ha sagt.

21-åringen fra Polen er eid av Udinese, men er for øyeblikket på lån i Empoli. Zielinski skal være verdsatt til rundt 135 millioner kroner, men skal angivelig ikke ville gjennomføre et klubbskifte før etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

Samtidig som Liverpool viser interesse, har også Juventus og Napoli spilleren på radaren. Liverpool skal være villige til å vente til sommeren med å hente Zielinski med håp om at overgangssummen ikke stiger etter EM.

Fredag annonserte Zlatan Ibrahimovic på Zlatan-aktig vis at han forlater PSG etter sesongen.

Det fikk umiddelbart fart på ryktene om at han enten drar videre til USA eller England. Og der LA Galaxy før var tippet som 34-åringens neste stoppested, seiler Manchester United nå opp som favoritt i stedet.

Det vil si, bare dersom José Mourinho overtar som manager etter sesongen. Zlatan jobbet med portugiseren i Inter i 2009 og har tidligere uttalt at han angrer på han ikke har fått mer tid sammen med «The Special One». Ifølge The Telegraph har det vært innledende samtaler mellom United og Zlatans agent, Mino Raiola.

– Ibrahimovic har en rekke tilbud, men skal ha bestemt seg for at han ønsker å spille i England etter en karriere i Spania, Italia og Frankrike. Han mener han kan takle de fysiske kravene i Premier League, skriver avisen.

Agent Raiola er en driftig kar og i tillegg til Zlatan representerer «pizzabakeren» også Paul Pogba. Pogba var et av de heteste objektene på overgangsmarkedet i fjor sommer og kan også fort bli det denne sommeren. Den franske 23-åringen har vært linket til Manchester United, Manchester City og nå også Chelsea der han angiveles skulle gjenforenes med tidligere Juventus-manager Antonio Conte. Nå kan det imidlertid se ut til at det blir nok en sesong i Torino på Pogba, som har måttet ta mer ansvar etter at Andrea Pirlo, Carlos Tevez og Arturo Vidal forsvant etter forrige sesong. Ifølge The Sun ønsker nemlig Pogba å utvikle seg videre og søke perfeksjon med Juventus.

– Jeg er fortsatt ung og søker perfeksjon. Jeg håper å oppnå det, sier han.

Torsdag ettermiddag offentliggjorde Everton at de kvitter seg med manager Roberto Martinez. Og allerede før nyheten om Martinez' avgang ble offentliggjort, ble Frank de Boers navn nevnt som en potensiell etterfølger. Ajax offentliggjorde onsdag kveld at de Boer ikke fortsetter som manager for Amsterdam-klubben og at deres tur til Kina blir hans aller siste gjerninger for klubben. Nå melder Daily Mail at Everton har innledet samtaler med de Boers representant, Guido Albers. Møtene mellom partene fant sted fredag.

– Frank er interessert i jobben. Han er klar for å ta nye steg. Han har allerede vist i løpet av sine fem og et halvt år i Ajax at han tilfører spillet noe ekstra, sa hans tvillingbror Ronald tidligere denne uken.

Tidligere denne uken ble det rapportert at Arsenal har lagt inn et bud på 33.8 millioner pund på den sveitsiske midtbanespilleren Granit Xhaka. Speidere fra Arsenal skal ha sett 23-åringen i aksjon for Borussia Mönchengladbach flere ganger denne sesongen og partene skal i prinsippet være enige om de personlige betingelsene. Lørdag melder Daily Star at Xhaka ønsker å få en eventuell overgang til Premier League overstått før han reiser til EM med Sveits.

– Jeg blir veldig glad om alt er klart før EM. Det er bedre for meg å reise til en så stor turnering uten å trenge bekymre meg over ting, sier han.

Håvard Nordtveits lagkamerat har tidligere spøkt med at han allerede har spurt Francis Coquelin om draktnummer 34 er ledig i Arsenal. På 27 Bundesliga-kamper denne sesongen står Xhaka bokført med tre scoringer og tre røde kort!

Går Xhaka-overgangen i boks, ser det ut til at Arsene Wenger må selge unna spillere før han kan sikre seg flere forsterkninger. Ifølge Evening Standard har The Gunners kun 54,1 millioner pund (640 millioner norske kroner) til å bruke på spillerkjøp i sommer. Med mindre de selger noen av spillerne sine.