VIL HA SLUTT PÅ DETTE: Rema 1000 har i flere uker holdt søndagsåpent. For å komme under grensen på hundre kvadratmeter, har de sperret av deler av butikkene sine med sperrebånd. Her fra en butikk på Grünerløkka i Oslo. FOTO: NTB Scanpix 
VIL HA SLUTT PÅ DETTE: Rema 1000 har i flere uker holdt søndagsåpent. For å komme under grensen på hundre kvadratmeter, har de sperret av deler av butikkene sine med sperrebånd. Her fra en butikk på Grünerløkka i Oslo. FOTO: NTB Scanpix  Foto: Meek, Tore

BER POLITIET OM Å AKSJONERE MOT REMA 1000:

– De ødelegger systemet, bryter loven og håver inn penger

Tre tunge aktører krever nå handling for å stoppe butikker som holder ulovlig åpent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LO-lederen, preses i Den norske kirke og administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke ber politiet om å aksjonere mot butikker som holder ulovlig åpent i pinsen.

– Det er avgjørende og viktig at politimesterne kommer på banen og håndhever loven. Politiet må komme seg ut og kontrollere butikkene i pinsen. Bryter man loven, skal man straffes. Rema hevder de aksjonerer for å markere sin motstand mot søndagsåpne butikker. Det er bare tull. De ødelegger systemet, bryter loven og håver inn penger, sier LO-leder Gerd Kristiansen til VG.

VG har besøkt fire Rema 1000-butikker som sier at de vil avgrense den store butikken med bånd og lage en liten butikk på 100 kvadratmeter.

– Vi har ingen problemer med at man nå ønsker å håndheve loven. Det har vi bedt om lenge. Men at fokuset kun er rettet mot REMA 1000, synes vi er urettferdig. Norgesgruppen har bevisst og systematisk brutt loven siden 1998. Verken LO eller Virke har vært i Norgesgruppens Kiwi- og Joker-butikker som fortsatt holder ulovlig åpent hver helg, sier direktør Mette Fossum Beyer for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000 til avisa. (©TV 2/NTB)