BISARR HISTORIE: Presidentkandidat Donald Trump skal ha hatt for vane å ringe journalister mens han utga seg for å være sin egen talsmann. FOTO: AP
BISARR HISTORIE: Presidentkandidat Donald Trump skal ha hatt for vane å ringe journalister mens han utga seg for å være sin egen talsmann. FOTO: AP Foto: Matt Rourke

Donald Trump utga seg for å være sin egen talsmann:

– Trump ringte journalister for å skryte av alle damene til Trump (!)

– Kjæresten til Donald Trump begynte å gråte da hun fikk høre opptaket.
Hør samtalen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er nå kommet til det punktet i den amerikanske valgkampen hvor Donald Trump, høyst sannsynlig Republikanernes presidentkandidat, har rykket ut for å benekte at han har pleid å utgi seg for å være sin egen talsmann.

Det er Washington Post som i dag avslører den bisarre historien.

Trump om Trump: – En «good guy»

Donald Trumps kjærlighetsliv skapte overskrifter allerede for 25 år siden. I 1991 ringte Sue Carswell, reporter i People magazine, Donald Trumps kontor for å få et intervju om Trumps skrantende ekteskap, en ny elskerinne og diverse andre kvinner som eiendomsbaronen sjonglerte på den tiden.

Fem minutter senere ble Carlswell oppringt. I den andre enden var en mann som presenterte seg som John Miller, talsperson for Trump. Miller hadde svært god peiling på Trump, viste det seg, og han forklarte detaljert om hvorfor Trump hadde dumpet kjæresten Marla Maples til fordel for den italienske modellen Carla Bruni.

– Han ønsker ikke å forplikte seg, forklarte Miller, som videre understreket at Trump var en «good guy» som trodde på ekteskapet.

SKRØT PÅ SEG: «John Miller» hevdet blant annet at modellen Carla Bruni hadde dumpet Mick Jagger til fordel for Donald Trump. FOTO: AP
SKRØT PÅ SEG: «John Miller» hevdet blant annet at modellen Carla Bruni hadde dumpet Mick Jagger til fordel for Donald Trump. FOTO: AP Foto: Michel Euler

– Når han tar den avgjørelsen, så kommer det til å være en veldig heldig kvinne, sa Miller.

– Madonna ville ha Trump

Miller fortalte deretter villig vekk om alle damene som var etter Trump.

– Skuespillerinner ringer for å høre om de kan gå ut med ham. Madonna ville gå ut med ham, fortalte Miller, og la til at Trump hadde tre andre kjærester mens han bodde med Maria Maples.

Men det var noe rart med denne John Miller. Journalisten prøvde å spørre ham ut.

– Jeg er ganske ny her. Jeg er en han kjenner, og jeg tror jeg er en han stoler på og liker. Jeg skal gjøre dette på deltid, og så gå videre i livet, sa «Miller».

Journalisten syntes New York-dialekten og stemmen minnet mistenkelig om Trump selv. Kollegene var enige. Carswell spilte av opptaket for Maria Maples. Hun bekreftet at stemmen tilhørte hennes kjære Donald Trump, og hun begynte å gråte. «John Miller» fortalte nemlig at en ring Trump hadde gitt henne slett ikke var ment som noen forlovelsesring.

Døm selv: Er dette Donald Trump? Hør opptaket her:

Ikke første gangen

Carlswell ble etter hvert klar over at hun ikke var den eneste journalisten Trump hadde prøvd å lure. Tabloidredaksjonene i New York var fullt klar over at Trump pleide å utgi seg for å være enten «John Miller» eller «John Barron», et annet navn han likte å bruke. Trump var kjent for å utgi seg for å være PR-mann, og opererte med flere identiteter for å promotere seg selv.

Ifølge Washington Post innrømmet Trump også minst én gang at han hadde brukt navnet «John Miller».

Men i dag, 25 år senere, blånekter han.

– Jeg vet ingenting om dette. Det høres ikke ut som meg i det hele tatt, sa Trump på NBC-programmet «Today» fredag morgen.

Litt senere i intervjuet ble han mer sikker, og fastslo:

– Det var ikke meg på telefonen. Og når var dette? 25 år siden?