Ribbeinsbrudd for Davy etter vilt reinsdyrløp

– Vi ble fortalt at reinsdyrene skulle styre unna hullet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble vilt, vått og ufrivillig morsomt da TV 2-profilene Davy Wathne og Jesper Mathisen konkurrerte i reinsdyrløp på Finnmarksvidda.

Anledningen for løpet var at prestisjeoppgjøret Kautokeino – Nordlys sendes på TV 2 Sportskanalen lørdag 18.40.

Davy og Jesper skulle trekkes på slede av to reinsdyr, men etter et lite stykke ble det full stopp da alle fire havnet i et stort, vått og iskaldt hull.

Ribbeinsbrudd for Davy

Etter kollisjonen konkluderer Davy Wathne med at turen påførte ham brudd i et ribbein.

– Jeg merket ingenting da det skjedde, men nå kjenner jeg det veldig godt. På venstre side, like under hjertet, er det noe som ikke stemmer. Jeg kjenner at det er et brudd der når jeg setter pekefingeren på punktet, forteller Davy, som for øvrig ble kåret til vinneren av løpet.

Etter en fallulykke i desember har TV 2-profilen god kjennskap til ribbeinsbrudd. Den gangen pådro han seg nemlig brudd i hele fem ribbein.

– Jeg har nettopp vært gjennom dette, men denne gangen var det som å styrte hodet ned i en fiskekasse, flirer han.

Var bekymret for dyrene

Davy forteller at dyrenes ve og vel var hans første bekymring etter turen i hullet.

– Jeg ble redd for at de hadde blitt skadet eller skremt av dette og lurte på hvordan vi skulle få dem opp av hullet. Heldigvis var de helt fine og kom seg opp på egen hånd.

Det var naturligvis ikke meningen at turen skulle ende i hullet, og det er foreløpig uvisst hvordan det hele gikk til.

– Vi så at det var en våt flekk der, men ble fortalt at dyrene ville styre unna. Vi kunne nemlig ikke styre dem selv på noen måte. Min nølte da den andre kom tett på, og plutselig dundret de ned i hullet.

Davy Wathne omtaler ribbeinsbruddet som «smertefullt, men harmløst» og lover topp underholdning når rivalene Kautokeino og Nordlys barker sammen på TV 2 Sportskanalen lørdag 18.40.