Storeslem for Skam-jentene: – Vi snakker om hvor sjukt det er hver dag

NRK-serien Skam dro i land tre priser under kveldens Gullruten og jentene syntes det var ekstra moro å endelig vise seg fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så viste de seg endelig; Noora, Eva, Vilde, Sana og Chris fra serien Skam. Eller Josefine, Lisa, Ulrikke, Iman og Ina – som de egentlig heter.

– Vi var jo spente og det var jo litt skummelt å komme som seg selv for første gang, men det var deilig også, sa Iman Meskini, som spiller Sana, til TV 2.

Vant flere priser

Det var store forventninger til NRK-serien under kveldens prisutdeling Gullruten.

NRK har beskyttet skuespillerne og skjermet dem fra rampelyset lenge. Det mener jentene gjorde Gullruten-kvelden enda mer morsom.

Serien var nominert til tre priser og skuespiller Josefine Pettersen (19), som spiller Noora, var i tillegg nominert til publikumsprisen.

Og det gikk som mange forventet, serien vant hele tre priser. Årets nyskapning, beste TV-drama og Beste nye programserie.

– Serr liksom?! var manusforfatter Julie Andem sin første reaksjon da de ble ropt opp som vinnere.

I tillegg til å vinne flere priser, viste jentene seg for første gang på TV – som seg selv.

– Vi var jo spente og det var jo litt skummelt å komme som seg selv for første gang, men det var deilig også, sier Iman Meskini til TV 2.

NRK har beskyttet skuespillerne og skjermet dem fra rampelyset. Det mener jentene gjorde Gullruten-kvelden enda mer morsom.

Strålte om kapp

Og i presserommet strålte jentene om kapp.

– Dette er helt sinnssykt. Det hadde vi ikke trodd, sa Imam etter at de hadde mottatt pris nummer to.

– Hvordan er det å være her i kveld?

– Det er kjempegøy og utrolig stas. Jeg hadde ikke trodd dette for ett år siden, ikke i det hele tatt, legger Lisa Teige til.

Serien er en enorm suksess og blir sett av både unge og gamle. Og jentene er overveldet over responsen de har fått.

– Det føles veldig veldig viktig og gøy å være med på noe så stort, sier Lisa Teige. Jeg er imponert over hele gjengen.

– Vi snakker om hvor sjukt det er hver dag og vi er så takknemlige sier Iman.

Stor fan

Fredrik Skavlan kastet seg også inn og gratulerte jentene i presserommet og kunne fortelle at han er stor fan og har sett hele serien.

– Jeg og datteren min ser på det sammen, sa han.

Skam er en nettbasert dramaserie på NRK, som handler om livet til venninnene Eva, Noora, Vilde, Sana og Chris på Hartvig Nissens videregående skole i Oslo.

Serien legger ut nye klipp hver dag som settes sammen til en episode hver fredag. Serien vises i tillegg på NRK3 og ble første gang vist i 2015.

STOR FAN: Fredrik Skavlan stilte gjerne opp sammen med jentene i SKAM. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
STOR FAN: Fredrik Skavlan stilte gjerne opp sammen med jentene i SKAM. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland