SKJØT FOTBALLFANS: I dette kafelokalet i Balad i Irak gikk tre IS-terrorister amok med maskingeværer like etter midnatt fredag. FOTO: REUTERS
SKJØT FOTBALLFANS: I dette kafelokalet i Balad i Irak gikk tre IS-terrorister amok med maskingeværer like etter midnatt fredag. FOTO: REUTERS Foto: STRINGER

Minst 13 Real Madrid-supportere skutt og drept «fordi fotball er uislamsk»

Terrorister skjøt vilt rundt seg i lokalet der 50 Real Madrid-supportere var samlet. Fotballklubben vil nå hedre ofrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 13 personer ble drept og mer enn 25 skadet i byen Balad i Irak, cirka 90 kilometer nord for hovedstaden Bagdad, da tre menn bevæpnet med AK 47-geværer gikk til angrep like etter midnatt fredag.

Terrorhæren IS står bak angrepet, ifølge deres eget nyhetsbyrå Amaq, melder Reuters.

– Skjøt tilfeldig rundt seg

Terroristene stormet en kafé der rundt 50 unge menn var samlet.

– Det var en blodig dag. Det er vanskelig å beskrive, sier ansatt ved kafeen Qusay Mohammed, ifølge Reuters.

– En mann med maskingevær gikk inn i kafeen og skjøt tilfeldig rundt seg. Han kastet også håndgranater, forteller Mohammed.

Ifølge den Madrid-baserte sportsavisen AS var mennene som var samlet medlemmer av den lokale Real Madrid-fanklubben. De pleier å samles i denne kafeen for å se gamle fotballklipp på kvelder når det spanske storlaget ikke spiller kamper.

BLODIG: Minst 13 unge menn ble drept i angrepet. FOTO: REUTERS
BLODIG: Minst 13 unge menn ble drept i angrepet. FOTO: REUTERS Foto: STRINGER

– IS liker ikke fotball

AS har snakket med lederen for den lokale supporterklubben, Ziad Subhan. Han er ikke i tvil om motivet for skytingen:

– IS liker ikke fotball. De mener det er uislamsk. Derfor går de til slike angrep. Det er en grusom tragedie, sier Subhan til AS.

Real Madrid: – Gråter for ofrene

Real Madrid vil nå hedre ofrene. I en melding på klubbens hjemmeside heter det at laget vil spille med svarte sørgebånd under lørdagens bortekamp mot Deportivo.

Ifølge Real Madrid ble hele 16 supportere drept i angrepet.

– Klubben uttrykker den største sorg og kondolerer med ofrenes familie og venner. Real Madrid-spillerne vil bære sørgebånd som et symbol på vår sorg og respekt, heter det i en uttalelsen.

– I dag gråter supporterne fra hele verden for ofrene, som aldri skal glemmes.

Kom seg forbi veisperringer

Etter skytingen flyktet terroristene fra stedet, ifølge Reuters. Noen timer senere sprengte en av dem en bombevest nær et grønnsaksmarked og drepte ytterligere fire personer, melder Reuters, som viser til lokale politi- og sykehuskilder.

Til sammen ble altså minst 17 personer drept.

Terroristene skal ha passert tre veisperringer før de nådde sitt mål. Sikkerhetsstyrker er nå plassert rundt i byen i frykt for nye angrep.

Irakiske myndighetene er blitt sterkt kritisert for å mangle kontroll på sikkerheten etter at minst 80 mennesker ble drept da selvmordsbombere utløste tre bomber i Bagdad onsdag.