PÅ SPILLERJAKT: Claudio Ranieri bekrefter at han er interessert i Gianluca Lapadula (innfelt). Montasje: Scanpix / Pescara Calcio 
PÅ SPILLERJAKT: Claudio Ranieri bekrefter at han er interessert i Gianluca Lapadula (innfelt). Montasje: Scanpix / Pescara Calcio  Foto: Nigel French

Storklubbene vil ha «den italienske Vardy»: – Leicester er i førersetet

En energisk spillestil og utenkelig karriereutvikling har gitt ham kallenavnet «den italienske Vardy». Nå kan han bli Vardys spissmakker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gianluca Lapadula kom til Parma i 2009, men fikk aldri sjansen i klubben. I stedet ble han sendt på lån til sju (!) ulike klubber, før han omsider, i 2014/2015, oppnådde noe som minnet om suksess.

På utlån til Teramo scoret han 20 mål og bidro sterkt til at klubben sikret opprykk til Serie B. Dessverre for Lapadula ble Teramo dømt for kampfiksing samme sommer. Klubben ble dermed sendt ned til Serie D.

Et år senere har 26-åringen banket inn 24 mål for Pescara, som nå kjemper om opprykk til Serie A. Til sommeren ventes han å ta neste steg på sin utrolige reise. Blant mange store klubber er det Leicester som ligger best an.

Enormt gjennombrudd

Pescara gjorde en handel av Leicester-format da Parma gikk konkurs og Gianluca Lapadula ble kontraktsløs sommeren 2015. Med sammenlignbar spillestil og karriereutvikling, samt evnen til å score på mange ulike vis, har Lapadula for lengst fått kallenavnet «den italienske Vardy».

Mye tilsier nå at hans neste stoppested også er nettopp Leicester City, til tross for stor interesse fra Lazio, Napoli og Juventus.

– For øyeblikket er Ranieri klart i ledelsen, bekrefter Pescara-president Daniele Sebastiani overfor La Gazzetta dello Sport.

Pescara-presidenten har satt prislappen for Lapadula til ti millioner euro. Det er en handel Claudio Ranieri innrømmer å være interessert i.

– Vi ser etter spillere i Italia. Lapadula er en god spiller som vi har fulgt i lengre tid, sa han til La Gazzetta dello Sport like etter ligatittelen var sikret.

Den energiske midtspissen blir neppe vanskelig å overtale.

– Jeg blir glad for å høre det Ranieri sier, etter en sesong der Leicester har vunnet med mye ære og glede. Jeg har mye sult i spillet mitt og det er en egenskap som veier tungt i England, sier han i et større intervju med La Repubblica.

– Hvem minner du mest om?

– Simone Zaza eller Jamie Vardy. Min fremste kvalitet er at jeg dør for hver ball, selv om den virker tapt, fortsetter han.

En utrolig reise

Gianluca Lapadulas vei til toppfotballen har vært lang. Svært lang.

Listen av stoppesteder inkluderer småklubber som Pro Vercelli, Ivrea, Atletico Roma, Ravenna, San Marino, Cesena, Frosinone, Nova Gorica og Teramo. Han klandrer både seg selv og klubbene for at gjennombruddet kom så sent.

– Jeg vil ikke definere meg selv som et talent, bare en veldig bestemt spiller. Ansvaret for at gjennombruddet kom så sent er også mitt eget. I Cesena var jeg ikke god nok til å komme i form etter skade. Samtidig har det vært situasjoner som ikke har hjulpet meg. Parma brukte meg som et forhandlingskort overfor Atletico Roma, og jeg var seks måneder utenfor troppen, sier han til La Repubblica.

Etter braksuksessen denne sesongen er det bortimot helt usannsynlig at han fortsetter karrieren i Pescara. Først av alt er det likevel opprykksjakten som står på agendaen for 26-åringen.

– Ryktene gjør meg glad, men for øyeblikket ønsker jeg kun å gi en gave til denne byen, og det er opprykk til Serie A.