Moteeksperten om Trianas nakenkjole: – Et eneste stort fuck you til Janteloven

Se hva moteeksperten mener om de norske TV-kjendisenes antrekk under Gullruten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld feirer den norske TV-bransjen seg selv med prisutdelingen Gullruten på TV 2.

Stian Blipp leder showet fra Grieghallen i Bergen.

TV-profiler som Petter «Uteligger» Nyquist, Live Nelvik, Harald Eia, Line Jansrud og Bård Ylvisåker kan alle stikke av med priser.

Vi møtte kjendisene på den røde løperen. Se hele sendingen!

Moteeksperten triller terning

Vi har latt moteekspert og redaktør for VIXEN, Ida Elise Einarsdottir, kommentere kveldens antrekk og avgjøre hvem som skinte som en stjerne på den røde løperen.

Se bildene her:

Eva and the Heartmaker

RØD LØPER: De nybakte foreldrene Thomas Stenersen og Eva Weel Skram hadde en barnefri kveld på Gullruten. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
RØD LØPER: De nybakte foreldrene Thomas Stenersen og Eva Weel Skram hadde en barnefri kveld på Gullruten. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Nybakt mamma Eva Weel Skram stråler som vanlig på den røde løperen. Denne gangen i en fotsid, kornblå kjole med blondedetaljer i ryggen. Stylingen er enkel med oppsatt hår og minimalt med tilbehør. Men så holder det også med en stor konvoluttveske, et enkel gullkjede og rødmalte negler som lar kjolen spille hovedrollen. Også ektemann Thomas er flott. Han har klart balansen mellom pyntet og trendy med et hint av rock’n roll med mørke jeans, hvit skjorte og velourblazer.

Adam og Tore fra Sofa

RØD LØPER: Tore Petterson og Adam Schjølberg fra NRK-serien Sofa.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Tore Petterson og Adam Schjølberg fra NRK-serien Sofa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Adam og Tore utfyller hverandre. Adam i en grå dress med trendy sneakers - det gjør looken litt mindre formell, og Tore i mørke jeans og mørk dressjakke med røde sko, rød sløyfe og rødt silketørkle med røde prikker. Så gøy at gutta tør å leke seg litt og våger å rocke opp dressen. Et eksempel til etterfølgelse for alle norske menn. Den røde løperen er så absolutt ikke bare for damene!

Desta Marie Beeder

RØD LØPER: Værmelder Desta Marie Beeder.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Værmelder Desta Marie Beeder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Wow! Jeg får nesten litt Marilyn Monroe-vibber av den hvite kjolen til Desta Marie. A-formen er dessuten supertrendy denne sesongen. Men stylingen kunne med fordel vært litt mer spenstig for eksempel med et par skyhøye hæler og oppsatt hår.

Janka Polliani

RØD LØPER: Moteblogger og Top Model-programleder Janka Polliani. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Moteblogger og Top Model-programleder Janka Polliani. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Det er ingen hemmelighet at moteblogger og kommende Top Model-programleder Janka Polliani vet å kle seg, men denne gangen har hun virkelig overgått seg selv. Denne drømmen av en kjole fra Gucci er som skapt for den røde løperen. I it-fargen dusty pink og med sorte blonder er den selvsagt også helt i tråd med sesongens trender. Og Janka rocker den virkelig opp ved å vise frem sleeven. Med sko fra Gucci, veske fra Chanel, trendy løse krøllet i håret og markerte øyne ser Janka ut som en ekte Hollywood-stjerne, og er blant kveldens aller best kledde.

Lilli Bendriss

RØD LØPER: Lilli Bendriss fra Åndenes Makt. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
RØD LØPER: Lilli Bendriss fra Åndenes Makt. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Lilli Bendriss er litt som Madonna - hun gir totalt faen, og jeg elsker det! Vi er vant til å se henne i svart, men denne gangen gikk hun for helhvitt. I Norge har vi så lite glam, og vi må tørre å ta den helt ut, sa Lilli. Hun har så rett. Dette antrekk er som hentet ut fra The Great Gatbsy. Fab!

Sophie Elise

RØD LØPER: Blogger Sophie Elise.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Blogger Sophie Elise. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Sophie Elise imponerer nok en gang på den røde løperen. Jeg elsket den sorte buksedressen hun hadde på seg under Spellemannsprisen tidligere i år, og det trendy antrekket med enkel t-skjorte og løs bukse med striper fra Rodebjer under VIXEN Blog Awards. Denne gangen valgte hun igjen svart - en kjole lånt av Stian Blipps kjæreste Jamina. Jeg får litt flashback til Kendall og Kylie Jenners goth-periode, men på en god måte. Skoene fra trendbutikken HEVN setter prikken over i’en. Makeupen er helt on point, men jeg skulle ønske hun hadde sluppet løs det nykrøllede håret!

Siri Seljeseth

RØD LØPER: Siri Seljeseth, Gina Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpen fra NRK-serien Unge Lovende. Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
RØD LØPER: Siri Seljeseth, Gina Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpen fra NRK-serien Unge Lovende. Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Unge Lovende-Siri ser helt fantastisk ut i en sort kjole med blomsterprint og halvlange ermer. Blomsterprint er sesongens store trend, og passer perfekt inn på den røde løperen. Og håret. Makeupen. Alt. En av kveldens fineste.

Tinashe Williamson

RØD LØPER: Modell og moteprofil Tinashe Williamson. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Modell og moteprofil Tinashe Williamson. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Tinashe Williamson er en av Norges flotteste it-girls. Det viser hun nok en gang. Denne gangen i en drakt fra den svensk-norske designeren Nina Jarebrink stylet med en sort crop top og YSL-veske. Jeg elsker at hun slår et slag for skandinavisk design - det kan flere lære av!

Stian Blipp og Jamina Iversen

RØD LØPER: Gullruten-programleder Stian Blipp og samboeren Jamina Iversen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Gullruten-programleder Stian Blipp og samboeren Jamina Iversen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Et av parene det har vært størst spenning knyttet til i forkant av kveldens røde løper er Stian Blipp og Jamina Iversen. Stian kjører som vanlig sin egen stil, ingen overraskelse der. Det kan av og til bli litt for mye av det gode, men ikke her. Mønstermiks står sterkt i motebildet denne sesongen, men det er dessverre få som tør. Det gjør Stian, og det funker som bare det med stripete bukser og prikkete skjorte. Sølvskoene setter prikken over i’en, og komplementerer antrekket til Jamina.

Har hun hentet inspirasjon fra blogger Anja Johansen under VIXEN Blog Awards tidligere i år? Jeg har lenge tenkt at Jamina kan bli en av våre neste it-girls. Det beviser hun nå i denne rå fløyelsdressen. Den 90-tallsinspirerte chockeren og den røffe ørepynten rocker opp antrekket. Hår- og makeupartisten fortjener ros. Det er kveldens fineste frisyre!

Triana Iglesias

RØD LØPER: Paradise Hotel-programleder Triana Iglesias. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
RØD LØPER: Paradise Hotel-programleder Triana Iglesias. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

TRIANA! Ryktene skulle ha det til at Triana kom til å overraske stort på den røde løperen. Det var ingen underdrivelse. Når det er sagt er ikke Paradis Hotel-programlederen fremmed for å verken overraske, sjokkere eller provosere. Denne nakenkjolen er et eneste stort fuck you til Janteloven. Triana sa selv at hun ønsker å formidle at kropp er flott - i alle utgaver, former og fasonger. Og det klarer hun. Mest sannsynlig litt utenfor komfortsonen, selv for Triana, men du verden så befriende. Beyonce, go home!

Bård og Vegard Ylvisåker

RØD LØPER: Bård og Vegard Ylvisåker, samt Magnus Devold.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Bård og Vegard Ylvisåker, samt Magnus Devold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Ylvis-gutta prikker inn stilen, og som vanlig er de aller kulest sammen. Igjen tør gutta å leke seg med dressen - Bård i mørk dress med trendy pologenser og Vegard i grått med klassisk hvit skjorte. Sneakers er fortsatt noe av det heteste man kan ha på bena - også til dress. Det er noe internasjonalt over antrekkene til gutta i kveld - bra jobba!

Henriette Bruusgaard

RØD LØPER: Henriette Bruusgaard og TVNorge-sjef Eivind Landsverk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Henriette Bruusgaard og TVNorge-sjef Eivind Landsverk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Det er aldri gøy å komme på fest i samme kjole. Heldigvis valgte Unge Lovende-Siri og Henriette Bruusgaard hver sin farge på by TiMo-kjolen. Det gjør heller ikke noe at kjolen er en av sesongens flotteste - allerede sett på flere norsk kjendiser, it-girls og motebloggere.

Se flere bilder fra den røde løperen her:

RØD LØPER: Petter Nyquist & co fra Petter Uteligger.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Petter Nyquist & co fra Petter Uteligger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Aleksander Gamme og Cecilie Skog.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Aleksander Gamme og Cecilie Skog. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Atle Pettersen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Atle Pettersen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Solveig Kloppen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Solveig Kloppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Guri Solberg.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Guri Solberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Ida Fladen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Ida Fladen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Kristian Ødegård. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Kristian Ødegård. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Gjengen fra Underholdningsavdelingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Gjengen fra Underholdningsavdelingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Fredrik Skavlan. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Fredrik Skavlan. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Erik Solbakken og Hasse Hope.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Erik Solbakken og Hasse Hope. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise
RØD LØPER: Line Elvsåshagen og Live Nelvik. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RØD LØPER: Line Elvsåshagen og Live Nelvik. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise