– Noe er pill råttent i Manchester City-laget

De lyseblå har ingenting å glede seg over denne sesongen, mener Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se siste runde i Premier League på TV 2 Sport Premium-kanalene og Sumo søndag kl. 16!

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller ser skuffet tilbake på det Manchester Citys stjernemannskap har levert denne sesongen.

– Må bare glemme sesongen
Med ligaens kanskje best stall på papiret har de lyseblå levert under forventning.

– De har hatt gode og dårlige kamper, men jevnt over virker det som om noe er pill råttent i Manchester City-laget. Det er ikke mange som har evnet å dra med seg resten av gjengen, sier Stamsø Møller.

Man kan glede seg over at Pep Guardiola gjør sin entré som ny manager i sommer, for utviklingen og resultatene under Manuel Pellegrini har ikke vært noe å rope hurra for.

Siden Premier League-triumfen har pilen, som faktaboksen viser, pekt nedover for chilenerens mannskap. Nå står klubben i reell fare for å miste fjerdeplassen og spill i neste sesongs mesterliga, men heldigvis for City er ett poeng i siste kamp mot Swansea nok til å sikre fjerdeplass og holde byrival United bak på tabellen.

– Jeg tror ikke jeg har vært så skuffet over et lag som har kommet til semifinale i Mesterligaen noen gang. I ligaen har de jevnt over vært for dårlige. De har underprestert og er et av lagene som bare må glemme denne sesongen. Det er ingenting å ta med seg videre, sier Stamsø Møller.

City under Pellegrini (2013-2016):

2013/2014-sesongen:
1. plass, 27 seirer, 102 scoringer, 86 poeng

2014/2015-sesongen:
2. plass, 24 seirer, 83 scoringer, 79 poeng

2015/2016 (én kamp igjen):
4. plass, 19 seirer, 70 scoringer, 65 poeng

– Trenger nye spillere
Den franske backen Bacary Sagna har uttalt at City har seg selv å takke dersom mesterliga-plassen ryker på målstreken. Stortapet for Liverpool på Anfield i mars var med på å kaste anker i sjøen for Citys tittelplaner. Leicester dro fra, mens City sakket akterut.

Til tross for et lavere snitt en tidligere, er City likevel det mestscorende laget i ligaen for tredje år på rad.

– I mine tre sesonger har fansen alltid sagt at de liker å se kampene våre. Det handler om stil, og for meg er det viktig å være det mestscorende laget, alltid være i Mesterligaen og vinne tre titler, sa Pellegrini på fredagens pressekonferanse.

Nå er Pellegrini-æraen over. En helt nødvendig restart av City-maskinen, mener Stamsø Møller.

– Det trengs nye spillere og en manager som har pondus og ideer til å endre kursen. Guardiola er den beste og mest ettertraktede manageren, sier Stamsø Møller.

– Over hele fjøla har det vært elendig mentalitet. Det er noen åpenbare spillere som må med videre, som Agüero, De Bruyne og Silva. Det trengs nye spillere, men det er vanskelig å si akkurat hvem som bør forsvinne.

Som nevnt trenger City bare ett poeng mot Swansea for å sikre fjerdeplassen. Det høres kanskje lett ut, men de siste kampene bærer ikke bud om en knusende seier.

Kun én trepoenger på de siste firekampene er status. City må være skjerpet for å sikre Mesterliga-spill for Guardiola og klubben neste sesong.