Jesper Mathisen blir TV 2s oddsekspert

Måtte kjøpe vaskemaskin til sin egen mor for tippegevist allerede som 14-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jesper Mathisen (28) er TV 2s nye oddsekspert. Den blide sørlendingen har vært fotballekspert og kommentator for kanalen i flere år. Nå blir han også mannen som serverer deg tippetips hver dag på tv2.no.

Mathisen har gjennom et liv som sportsnerd og fotballspiller tilegnet seg kunnskap om et utall idretter.

– Jeg har alltid vært glad i sport og spill. Pappa tok meg med på travparken da jeg var liten, og i den tida var det lov å spille selv om man var under 18. Heldigvis er det andre tider nå hvor sport og spill er forbeholdt de over 18, sier Mathisen i dag.

Han har likevel mange gode spillminner fra sin egen barndom, hvor han ofte spilte sammen med sin far, tidligere TV 2-ekspert og Start-legende Svein «Matta» Mathisen.

ODDSEKSPERT: Jesper Mathisen gir deg daglige oddstips på tv2.no. FOTO: Alex Iversen/TV 2
ODDSEKSPERT: Jesper Mathisen gir deg daglige oddstips på tv2.no. FOTO: Alex Iversen/TV 2

– Jeg og pappa skulle spille sammen da jeg var 12 år, men det var ikke alltid klarte å holde meg til det. En periode vant jeg mer og mer på egenhånd, og hadde plutselig 14.000,- under madrassen på soverommet. Hvordan i alle dager skulle jeg løse den? Jeg klekket ut en plan om at jeg måtte ringe pappa da han var i godt slag. På fest, mimrer Start-spilleren.

Løsningen ble at han måtte skaffe familien sårt tiltrengte hvitevarer (!).

– Pappa svarte på telefonen og jeg forklarte hva som hadde skjedd. Jeg hadde spilt uten at jeg hadde fått lov, og jeg hadde faktisk gjort det ganske godt. Det likte han absolutt ikke. Det endte opp med at jeg måtte kjøpe ny vaskemaskin til mamma på hytta for 4999,-, som forresten går som ei kule den dag i dag. Så måtte jeg kjøpe ny gressklipper til pappa for 2999,-, som forresten ikke går den dag i dag. Så måtte jeg gi 3000,- til mi søster! Resten av pengene mener jeg at jeg fikk beholde under madrassen.

Nå er Mathisen klar for å servere sine tips videre - og påpeker at han har god og solid erfaring med å treffe.

– Jeg har aldri lagt skjul på at det gikk litt over stokk og stein for mange år tilbake, men de siste årene har jeg kost meg med sport og spill, og det har jeg tenkt å fortsette med! Så lenge spilling holdes innenfor fornuftige rammer er det utrolig underholdende og spennende, og jeg gleder meg veldig til å komme med mine tips og analyser på Sport og Spill.

ODDSEKSPERT: Jesper Mathisen har tippet mye i sitt liv. – Jeg har kontroll nå, og gleder meg til å tipse det norske folk om de beste objektene til Norsk Tipping, sier Mathisen. Her fra boklansering i 2011. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
ODDSEKSPERT: Jesper Mathisen har tippet mye i sitt liv. – Jeg har kontroll nå, og gleder meg til å tipse det norske folk om de beste objektene til Norsk Tipping, sier Mathisen. Her fra boklansering i 2011. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik