Norge bidrar militært i krigen mot is:

– Norge bør støtte Assad

Jon Hustad mener at Norge bør støtte Assad-regimet i kampen mot IS: – Assad er den mest realistiske vinneren i denne krigen, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble det klart at Norge skal sende spesialstyrker til Jordan for å trene opp syriske krigere til å kjempe mot IS.

Men gjør vi bare vondt verre med å blande oss inn i en ny krig?

Dét er spørsmålet som stilles i Underhuset i kveld.

– Vet ikke hva vi sier ja til

Det som bekymrer kritikerne er at det er uklart hvem opprørsgruppene som skal trenes opp er, og at det ikke finnes garantier for om disse gruppene begår krigsforbrytelser etter at norske styrker har trent dem opp.

– Det er uansvarlig å sende norske styrker til noe vi ikke vet hva er. Regjeringen har langt på vei innrømmet at de ikke aner hvem vi skal trene, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Norge bør støtte Assad-regimet

Jon Hustad er ikke enig:

– IS er en eksistensiell trussel mot verden og Europa. De har ekspansive mål. Derfor må vi gi klare bidrag, sier Hustad.

– Hvordan skal vi gå etter IS, med en fullskala militær intervensjon?, spør programleder Yama Wolasmal.

– Vi må støtte en makt i området som kan ta over voldsmonopolet. Og det mest den sannsynlige til å få ro i Syria er Assad.

– Men vent litt, skal vi støtte en diktator som har tatt livet av flere hundre tusen av sin befolkning?

– Det er dessverre slik at Midtøsten ikke er modent for demokrati. Man kan si mye om Assad-familien, men de har greid å kontrollere Syria, sier Hustad.

Hva mener du – bør Norge bidra militært mot IS, eller bør vi holde oss langt unna? Se debatten i Underhuset på TV 2 Nyhetskanalen eller her: