GLEDER SEG: Yama Wolasmal, Ane Nyrerød, Elin Ludvigsen, Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen, Cathrine Fossum Hovdan og Finn Schjøll lover en strålende feiring på 17. mai. Foto: TV 2
GLEDER SEG: Yama Wolasmal, Ane Nyrerød, Elin Ludvigsen, Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen, Cathrine Fossum Hovdan og Finn Schjøll lover en strålende feiring på 17. mai. Foto: TV 2 Foto: Geir Egil Skog

Slik blir 17. mai på TV 2

TV 2 sender direkte fra kl. 06:55 til 13:00, og kan friste med gode gjester og stemningsfulle rapporter fra hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede kl 06:55 kan du våkne opp til festkledde TV 2-fjes, klare til å feire den store dagen sammen med resten av landet.

I tillegg til jevne rapporter fra Skaugum, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø, vil TV 2 ha studio på Slottsplassen og på selve TV 2-taket hvor de gode gjestene står i kø på den store dagen.

Også på nett kan du følge alt som skjer på 17. mai, i TV 2s eget livesenter.

"Verdens beste dag"

Stortingspresident Olemic Thommessen (H), er blant gjestene som står tidligst opp for å besøke TV 2. Han får selskap av Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) allerede før klokken passerer 07:30.

For noen av gjestene er det ekstra stas med 17. mai. Else Kåss Furuseth beskriver det som "verdens beste dag". Hun er blant gjestene som starter dagen på Slottsplassen for å få et glimt av kongefamilien. Det er gode sjanser for at også Idol-programleder Markus Bailey får en ny favorittdag når han møter oss med sin splitter nye Telemarksbunad.

MAT, BLOMSTER OG VÆR: I tillegg til gode gjester og rapporter fra hele Norge, lover Wenche Andersen, Finn Schjøll og Ane Nyrerød å holde oss oppdatert på det de kan aller best. Foto: TV 2
MAT, BLOMSTER OG VÆR: I tillegg til gode gjester og rapporter fra hele Norge, lover Wenche Andersen, Finn Schjøll og Ane Nyrerød å holde oss oppdatert på det de kan aller best. Foto: TV 2 Foto: Geir Egil Skog

To stykker som mangler bunad, er bestevenninnene Janne Formoe og Helèn Vikstedt. Likevel lover de å stille i sin fineste stas på den store dagen. Og kanskje blir de inspirert til å skaffe seg bunad når moteekspert Marianne Jemtegård forteller hvilke bunader som

Ble forlatt på 17. mai

Et annet venninnepar som gleder seg til 17. mai, er artistene Eva Weel Skram og Unni Wilhelmsen. Sistnevnte husker tilbake til en 17. mai hvor hun mistet foreldrene i folkemengden og måtte reise hjem alene.

I UNIFORM: Artist Unni Wilhelmsen hadde et melankolsk forhold til nasjonaldagen som barn. Her smiler hun likevel fra øre til øre i 17.mai-tog på Grünerløkka i Oslo. Foto Privat.
I UNIFORM: Artist Unni Wilhelmsen hadde et melankolsk forhold til nasjonaldagen som barn. Her smiler hun likevel fra øre til øre i 17.mai-tog på Grünerløkka i Oslo. Foto Privat.

Og at nasjonaldagen er hektisk, kan komiker Jon Niklas Rønning skrive under på. Han har skrevet en egen sang om 17. mai-feiring i de tusen hjem - en tekst som sannsynligvis mange småbarnsforeldre vil kjenne seg igjen i.

Noen rømmer landet på nasjonaldagen, men feiring blir det uansett hvor i verden man er. Stylist Jan Thomas og Hanne Krogh feirer 17. mai i Spania. Likevel tar de del i TV 2-feiringen. Det er godt mulig at de ønsker seg hjem igjen når God morgen Norges Wenche Andersen disker opp med 17. mai-mat som er en konge verdig.

Bli med og feire årets største dag sammen med oss!

Husk også å merke alle dine bilder fra 17. mai med #2HURRA.