Slik lager du bedre Pavlova enn naboen

En deilig kake som garantert vil bli en suksess ved store anledninger. Wenche lager Pavlova og avslører sine egne triks for å få den mest perfekte kaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pavlova

Dette trenger du til marengsbunn:

  • 6 eggehviter, romtempererte
  • 1/4 ts salt
  • 350 g sukker ( fint)
  • 1 ss maisennamel
  • 1 ts hvitvinseddik el bringebæreddik

Viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett

(gni den ev med litt sitron)

Varm stekeovnen 180 oC.

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive.

Tilsett sukker litt etter litt, pisk kraftig, 15 -20 min til du får en tykk, stiv og blank marengs.

Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn siktet maisennamel og eddik.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn stor sirkel 26-28 cm.

Fordel blandingen til en kakebunn ca 2,5 cm høy.

Bruk slikkepotten til å jevne kantene, ved å dra slikkepotten nedenfra og opp.

Lag gjerne en grop på midten til fyllet.

Sett stekebrettet i den varme stekeovnen, senk temperaturen til 150 oC. Stek kaken ca 1 ½ time til bunnen er sprø på yttersiden, lys kremfarget.

Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt, stekeovnsdøren på gløtt.

Kakebunnen kan steks flere dager i forveien.

Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt (ikke kaldt).

Kaken pyntes rett før servering.

PAVLOVA: Kaken som topper 17. mai-feiringen. Foto TV 2
PAVLOVA: Kaken som topper 17. mai-feiringen. Foto TV 2

Dette trenger du til topping:

  • 3 dl kremfløte
  • Vaniljesukker(ev vaniljekrem eller vaniljekesam), smak til
  • Friske bær

Slik gjør du:

Fordel pisket krem smakt til med vaniljesukker, ev litt vaniljekrem eller vaniljekesam utover bunnen. Fordel over friske bær ev frukt i biter.