SENDER ETTERFORSKERE: Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. På bildet ser du hovedkvarteret i Haag i Nederland. Foto: AP Photo/Mike Corder.
SENDER ETTERFORSKERE: Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. På bildet ser du hovedkvarteret i Haag i Nederland. Foto: AP Photo/Mike Corder. Foto: Mike Corder

Sender 200 etterforskere til flyktningpunkter

Europol vedtok torsdag å sende ut 200 antiterroreksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. Opptil 50 av dem vil avløse hverandre på viktige trykkpunkter i EUs ytre grense for å styrke sikkerhetskontrollen og identifisere mistenkte terrorister og kriminelle, heter det i en uttalelse fra Europols ledelse i Haag.

Den europeiske politiorganisasjonen sier at arbeidet også tar sikte på å bekjempe organiserte, kriminelle nettverk som driver med menneskesmugling.

I løpet av de nærmeste dagene vil Europol oppfordre nasjonale myndigheter i medlemslandene til å plukke ut etterforskere.

Politiorganisasjonen regner med å kunne sende ut de første tjenestemennene i slutten av juni. De vil først bli utplassert i Hellas. De andre stedene er for tiden under vurdering.

Europols direktør Rob Wainwright sier at avgjørelsen utgjør en betydelig forsterking av sikkerhetsarbeidet langs Europas yttergrenser, både overfor terrorister og kriminelle.

(NTB)