Petter Nyquist rørt til tårer etter å ha vunnet Gullruten

Petter Uteligger stakk av med to priser under fredagens Gullruten-show i Bergen. Prisene deler han med alle fra serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en tårevåt og rørt Petter Nyquist som sammen med Svein, Jonna og Kjell Gunnar fra «Petter uteligger» møtte pressen etter å ha vunnet den første av i alt to Gullruten-priser.

– Jeg blir så stolt og veldig rørt, for alt det disse menneskene har lært meg. Dette er ikke en pris til meg, men til oss alle, sa Petter Nyquist ydmykt til pressen.

Se video av Petter som møter pressen i toppen av saken.

De har forandret meg som person

Tårevåt og med klump i halsen forklarte han hvorfor tårene presset på.

– Jeg blir veldig rørt fordi prosjektet har betydd veldig mye for meg personlig, og har gjort mye for meg som menneske. De er nå en viktig del av livet mitt, og har forandret meg som person. Det handler jo om Svein og de andre som delte det de hadde, sier Nyquist til TV 2.

– De er folk som trenger å møtes med respekt på samme måte som alle oss andre, og det fortjener de, sa Nyquist TV 2.

– Fortjener Petter prisen?

– Ja, absolutt, sa Svein.

Prisen kom som et sjokk

Til tross for at programmet var nominert til hele fire priser på Gullruten, hadde ikke Nyquist tenkt så mye over på forhånd at de kunne vinne.

De var nominert til beste nye programserie, årets nyskapning, publikumsprisen, og beste dokumentarserie, og fikk med seg Gullruten hjem for de to sistnevnte.

Se takketalen: Petter fikk publikumsprisen under Gullruten

– Det kom som et sjokk. Jeg satt og snakket litt med Svein jeg, og så vant vi! Men det er kjempegøy, og jeg hadde ikke forberedt noe som helst, sier Nyquist og ler.

I tillegg var Svein Stang nominert til prisen for årets deltaker, men der måtte han se seg slått av Tone Knudsen fra Datoen.

Fokus på det viktige budskapet

Han håper mest av alt at prisen kan være med på å sette fokus på at de som lever på gata skal få like mye respekt som alle oss andre.

– Det viktigste er å få ut det viktig budskapet, og det håper jeg denne prisen kan være med å bidra til.

Svein derimot sa med glimt i øyet at prisen ikke kom som et sjokk.

Svein på den røde løperen: – Jeg er litt småsvimmel

– Jeg var nesten sikker på at vi skulle vinne, sa han til TV 2 etter å ha mottatt prisen i Grieghallen fullsatt med norske kjendiser.

– Hvordan var det å komme opp på scenen i dag?

– Det var koselig. Jeg synes det var spennende og jeg har aldri vært med på noe sånt i hele mitt liv. Men vi tar det på sparket som alt annet, sier Svein med et stort smil til TV 2.

Nytt liv

Svein Stang er nå en mann flere hundre tusen mennesker i Norge har et forhold til etter at han var med i Petter uteligger. Det har snudd opp ned på livet hans.

– Det at jeg traff Petter var en ren tilfeldighet. Jeg skulle bare ned på jobben og kjøpe noen blader jeg, og så utviklet det seg til å bli mye mer for en mann på gata, sier han til TV 2.

– Han er en luring vet du, han Petter, jeg visste jo ikke at jeg skulle på TV, sier Svein og ler.