GJORDE SITT BESTE: Agnete Johnsen under den andre semifinalen under Eurovision Song Contest 2016. Foto: Stella Pictures.
GJORDE SITT BESTE: Agnete Johnsen under den andre semifinalen under Eurovision Song Contest 2016. Foto: Stella Pictures. Foto: Pelle T Nilsson

Agnete røk! Det holdt ikke til MGP-finale for Norge

STOCKHOLM (TV 2): Agnete Johnsen (21) går glipp av Eurovision Song Contest i Stockholm på lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var blandede tilbakemeldinger fra fans og publikum etter Agnete Johnsen hadde fremført sin låt «Icebreaker» under den andre semifinalen i Globen torsdag.

Hoppet etter Virkola

Hun gikk i ilden like etter storfavoritt Ukraina, og ifølge TV 2s reporter i Stockholm, Margrethe Miljeteig var det dessverre ikke like høyt trøkk i presserommet da Johnsen sang som da Ukraina fremførte sin politiske låt.

Opptredenen holdt dessverre ikke til en finaleplass, og Agnete Johnsen går dermed glipp av muligheten til å stikke av med seieren under Eurovision Song Contest 2016.

21-åringen fra Nesseby har for lengst sunget seg inn i nordmenns hjerter, men resten av Europa lot seg ikke smelte i kveld.

– Vi visste at det var risikabelt med temposkiftet i låta. Det er sånn som man enten elsker eller ikke liker så godt. Og det kan se ut som om Europa ikke likte det så godt, sier Jan Fredrik Karlsen til pressen rett etter finalen.

Johnsen har vært fraværende dagene før semifinalen i Stockholm, og har ikke stilt til intervjuer. Dette fordi hun sliter psykisk, noe hun selv har vært åpen om gjennom hele konkurransen.

Etter finalen kom hun imidlertid ut for å snakke med den norske pressen. Agnete virket blid og fornøyd, og hun var nok en anelse lettet.

Hun forteller at fansen har vært veldig støttende, og at hun selv har koblet litt ut fra alt mediehysteriet.

– Folk har vært så støttende. Jeg har blitt så godt tatt vare på! sier hun til pressen rett etter finalen.

Hun sier at hun fortsatt er veldig syk, men at det går fremover.

– Jeg fighter videre. Jeg sto på den scenen i kveld, og jeg er på vei til å føle meg kjempebra! sier hun.

Stolt av Agnete

MGP-general Jan Fredrik Karlsen var i ekstase etter opptredenen, og er stolt av Agnete uansett hvordan det gikk i kveld.

– Jeg er så sykt stolt av Agnete. Jeg tar på meg all skyld for at vi røk ut i år, sier Karlsen og ler.

Skuffelsen over manglende billett til finalen deler vi med de andre nordiske landene Island, Finland og Danmark. Det er dermed bare vertsnasjonen Sverige som skal forsvare nordens rykte i lørdagens semifinale.