HASARDIØS: Kjøreturen er full av livsfarlige forbikjøringer i stor hastighet. Her passerer han imellom to trailere. Foto: TV 2 Danmark
HASARDIØS: Kjøreturen er full av livsfarlige forbikjøringer i stor hastighet. Her passerer han imellom to trailere. Foto: TV 2 Danmark

filmet sin egen grisekjøring:

Tidenes råkjører slapp fengsel etter 268 km/t

Med hasardiøse forbikjøringer og toppfart på 268 km/t filmet mannen at han brøt fartsgrensen 85 ganger på den danske motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Danmarks kriminalmagasin Station 2 viste forleden en video hvor overtredelsene av veitrafikkloven og fartsgrenser karakteriseres som uten sidestykke i dansk rettshistorie.

En mann fra Jylland filmet sin egen kjøretur med motorsykkel fra Aarhus til Vejle på Europavei 45.

Den 71 kilometer lange strekningen blir unnagjort på rekordfart av motorsyklisten som når en toppfart på 268 km/t.

85 brudd på fartsgrensen

På videoen, som politiet kom over tilfeldig under etterforskningen av en annen sak, tar mannen enormt med sjanser under forbikjøringer.

Blant annet legger han seg midt i veien og dundrer innimellom og forbi trailere og personbiler i nær 200 km/t.

Og er det ikke plass i midten tar han forbikjøringene ute i veikanten med enorm hastighet.

Politiets etterforskere talte tilsammen minst 85 ganger hvor mannen bryter fartsgrensen på 130 km/t med god margin.

– Det kan ikke bli mer alvorlig enn dette, en vanvittig og hensynsløs kjøring av en motorsyklist som setter til side etthvert hensyn til trafikksikkerheten. Det er livsfarlig. Ikke bare for motorsyklisten, men også for de andre trafikantene, sier Erik Terp Jensen, Leder i Rikspolitiet, til TV 2 Danmark.

Betinget fengsel

Føreren av motorsykkelen tok opp videoen i oktober 2013, men saken har siden versert i to rettsinstanser i Danmark.

I Vestre Landsret ble mannen dømt til en straff av 3 måneders betinget fengsel, 60 timers samfunnstjeneste, 2 års fravær av førerkortet samt en bot på 16.000 danske kroner.

I retten forklarte mannen at han tok avstand fra sin egen kjøring og at han ikke kunne forstå hvordan han den dagen satte sitt eget og andres liv på spill på denne måten.