KLAR FOR DORTMUND: Ousmane Dembélé (18) har signert for den tyske storklubben.
KLAR FOR DORTMUND: Ousmane Dembélé (18) har signert for den tyske storklubben. Foto: Loic Venance

Dortmund sikret seg supertalentet hele Fotball-Europa ville ha

Enda en av de mest ettertraktede unge spillerne i Europa går til Bundesliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borussia Dortmund har sikret seg supertalentet Ousmane Dembélé (18) fra franske Rennes.

Den Normandie-fødte 18-åringen er en av de mest ettertraktede talentene i europeisk fotball.

– Ousmane kan spille i omtrent hver eneste posisjon i angrepet. Han er sterk en-mot-en, han er god med begge bein, har et godt finterepertoar, er rask og han er farlig foran mål, sier sportsdirektør Michael Zorc til Dortmunds egne nettsider.

Klubben har ikke oppgitt kontraktslengde eller overgangssum.

Takket nei til storklubber
Dortmund har fulgt franskmannen tett i mange år, og denne sesongen har han virkelig slått gjennom. I sin første sesong for Rennes er det blitt 12 mål og fem målgivende på 25 kamper.

– Dortmund har vist interesse for meg lenge og de har alltid hatt tett kontakt med meg. Dette imponerte meg. Jeg er helt overbevist når det hjelper klubbens sportslige plan. Jeg kan ikke vente på å spille i Bundesliga, foran 80 000 tilskuere på Signal Iduna Park, og å gå ut på matta i Mesterligaen sammen med mine nye lagkamerater, sier Dembélé.

18-åringen har takket nei til tilbud fra flere europeiske toppklubber de siste månedene, fordi han har ønsket å spille for Dortmund.

– Jeg har ikke noe annet enn respekt når jeg ser hvor mange tilbud fra hele Europa Ousmane har takket nei til, sier Zorc.

Blant verdens beste unge spillere
Da Tor-Kristian Karlsen, som onsdag ble ansatt som ny sportsdirektør i den israelske storklubben Maccabi Haifa, tidligere i år rangerte de 30 beste unge spillerne i verden født tidligst i 1995 for TV 2, plasserte han Dembélé på en 15. plass.

– «Hele Europa» har nå plassert øynene på den store gjennombruddspilleren i Ligue 1 denne sesongen. 18-åringen har scoret ni mål på 14 kamper fra start for Rennes, og blir praktisk talt bedre og bedre for hver kamp. Målsnittet er spesielt imponerende når man tar i betraktning at Dembélé er mer en vandrende spiss - med sine store styrker i dribling og søke rom for å utfordre (pluss gode tilretteleggeregenskaper) - enn en klassisk midtspiss. Blir mest sannsynlig å finne i Premier League neste sommer, spådde Karlsen.

Premier League ble det ikke, men det er helt sikkert Engelske klubber på listen over de 18-åringen har takket nei til.

Nå skal han, i likhet med det portugisiske stortalentet Renato Sanches, som tidligere denne uken valgte Bayern, spille Bundesliga-fotball kommende sesong. Sanches var for øvrig rangert som nummer ni på Karlsens liste.