Slaget om Vidda: – Frykter at det kan bikke over

TV 2 sender fjerdedivisjonskampen mellom Kautokeino og Nordlys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kautokeino mot Nordlys i «Slaget om Vidda» på TV 2 Sportskanalen og Sumo fra kl. 18.40 (kampstart 19.15) lørdag!

Lørdag er det duket for TV 2 Sportskanalen-sendt grasrot-kamp fra Kautokeino.

TV 2 tar turen til Kautokeino der Davy Wathne og Jesper Mathiesen blir å finne på indre bane, mens Marius Skjelbæk og Egil «Drillo» Olsen er på plass i kommentatorboksen.

– Judasrop
Temperaturen er i ferd med å øke før «Slaget om Vidda» mellom rivalene Kautokeino og Nordlys fra Karasjok i fjerdedivisjon.

– Jeg får spørsmål fra folk når jeg er på butikken om hvordan jeg tror det kommer til å gå. Og på Facebook ser jeg at ungguttene er i gang med å slenge litt meldinger, sier Roy Arild Rasmussen til TV 2.

35-åringen er en av de rutinerte spillerne på Kautokeino. Med en fortid i Nordlys vet han godt hva oppgjørene mellom lagene betyr.

– Det har jo alltid vært en sterk rivalisering, men jeg vil ikke si at det er så ille som det var før. Da var det mer krig. Rett og slett en kamp om vidda, sier Rasmussen, og tenker tilbake til en av kampene han spilte mot Kautokeino som Nordlys-spiller.

– I den første perioden min i Kautokeino var jeg ung og lovende. Det var det en del judasrop da jeg kom tilbake for å spille kamp.

Rasmussen har flere sesonger i Alta IF bak seg. Han har også spilt sammen med blant andre Tom Høgli, Olav Råstad og Trond Olsen på samelandslaget da Ivar Morten Normark var trener.

Heftige kamper
Lørdagens kamp er sesongens første for begge lagene. Vanligvis møtes de hvert år på fotballens festdag, 16. mai. Selv om Rasmussen mener at hatet mellom lagene har roet seg de siste årene, er han redd tente unggutter kan bidra til at det gås ekstra hardt til.

– Vi får håpe på at det blir underholdende å se på, og at det blir bra trøkk. Jeg håper det blir tøffe tak, men at det ikke bikker over. Jeg frykter nesten at det kan gjøre det, sier Rasmussen.

Litt lenger nord-øst gjør man seg klar til å ta den drøyt 130 kilometer lange turen til «naboen».

– Det kan bli høy temperatur i disse kampene. Lagene vil litt ekstra, og vi får håpe det blir en del gule kort, sier John Egil Utsi til TV 2.

Han er Nordlys-spiller, men blir ikke klar til lørdagens kamp grunnet en skade. Det blir en nedtur å se kampen fra sidelinjen, for man kan nesten garantert vente seg en dramatisk og tett kamp.

Høsten 2013 ble det 3-3 mellom lagene etter to Kautokeino-scoringer på overtid. 16. mai-oppgjøret samme var heller ingen kjedelig affære.

Nils Erik Oskal jubler etter å ha satt inn 4-4-scoringen i kampen i 2013. FOTO: Aslak Skum.
Nils Erik Oskal jubler etter å ha satt inn 4-4-scoringen i kampen i 2013. FOTO: Aslak Skum.

– Vi ledet 4-3 da kampen gikk inn i overtiden. Vi var sikre på at vi hadde vunnet, men så bestemte dommeren seg for å dømme indirekte frispark til Kautokeino. Keeperen vår holdt ballen litt for lenge, ifølge dommeren. Jeg har aldri sett den regelen bli tatt i bruk etter sju sekunder, sier Utsi.

– De tok frisparket, men i muren vår var det en spiller som handset. Han var attpåtil en tidligere Kautokeino-spiller. Dommeren dømte straffespark og kampen endte 4-4.

Lørdag får vi håpe på nok en klassiker på Vidda.