TUNG DAG: Lars Volden måtte plukke hele fem pucker ut av nettet, før han byttet plass med navnebror Lars Haugen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TUNG DAG: Lars Volden måtte plukke hele fem pucker ut av nettet, før han byttet plass med navnebror Lars Haugen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Norge knust av Tsjekkia

Olimb måtte av isen med skade, men blir klar til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moskva (TV 2): Tsjekkia - Norge (7-0)

Tsjekkia toppet Norges gruppe med åtte poeng før oppgjøret torsdag kveld, og som forventet ble de for sterke for Norge.

Etter fem minutter ga Patrick Thoresens tidligere lagkamerat i SKA St. Petersburg, Roman Cervenka, tsjekkerne en tidlig ledelse. Det endte med 7-0-seier.

– Det ble litt pinlig etter hvert , og vi vil ikke tape ansikt, men det er et langt mesterskap og da er det ingen vits i å brenne for mye krefter når vi ligger under 0-6. Vi må bare legge det bak oss og lære det vi kan av dette. Vi må være på tærne når vi møter de beste nasjonene, og det var vi ikke i dag. Vi skal ta Latvia og forsøke å ta enten Sverige eller Russland, så er vi der vi skal være, sier Ole-Kristian Tollefsen til TV 2 etter kampen.

Olimb skadet

Med tre nye poeng rykker Tsjekkia ifra på toppen av gruppe A med 11 poeng, mens Norge ligger på femteplass med fem poeng.

Mest alvorlig for Norges del kunne det likevel vært at Mathis Olimb måtte gå av isen med en skade, og gikk i garderoben for behandling sammen med landslagslege Ole Fosse. Heldigvis viser det seg i ettertid at skaden ikke er av det alvorlige slaget.

– Jeg fikk en slashing over kneet og mistet litt kraft. Legen vår mente det var bedre at jeg gikk i garderoben. Det er bare en slagskade og ikke noe alvorlig. Jeg spiller på lørdag, sier han til TV 2 etter kampen.

Storebror Olimb ble erstattet av Michael Haga, som dermed fikk sin VM-debut. Tsjekkia manglet flere av sine største stjerner, men hadde med seg NHL-spillerne Tomáš Plekanec (Montréal Canadiens), Jiří Sekáč (Arizona Coyotes), David Pastrňák (Boston Bruins) og Michal Jordán (Carolina Hurricanes).

Tsjekkia åpnet klart vassest, og ti minutter ut i første periode hadde Norge griseflaks på en overgang da pucken klinket rett i metallet over hodet på Lars Volden.

Like etter prøvde Mattias Nørstebø å drible seg ut av egen sone, men mislyktes totalt. Tomas Zohorna snappet pucken, og øket enkelt ledelsen til 2-0. Da var det egentlig ganske tydelig hvordan denne kampen kom til å fortone seg.

Med kun 15 sekunder igjen av første periode scoret Tsjekkia sitt tredje. En stor klynge spillere stimlet sammen foran Voldens mål, og skuddet fra Robert Kousal traff en norsk skøyte før pucken klarte å skli over mållinja ved bakerste stolpe.

Rett og slett en tung første periode for Norge, og derfra og ut kunne de like godt spare på kreftene til møtet med Sverige lørdag. Svenskene har vært uforutsigbare så langt i VM, og det er absolutt et mulighet til at Norge kan stjele poeng fra naboene.

Keeperbytte

Midtperioden åpnet ikke noe bedre enn den første. Etter to minutter fikk Lukas Kaspar stå ganske alene, og fyre avgårde et langskudd som Volden bare hørte suset av.

Utover i midtperioden virket det nesten som om ledelsen hadde blitt enige om å spare på kreftene, for Norge gikk virkelig opp i limingen. Radim Simek økte ledelsen til 5-0, før keeper Lars Haugen steppet inn for en stakkars Lars Volden som rett og slett fikk en fryktelig dag på jobben.

Men også Haugen måtte se pucker gå forbi seg. Med fem minutter igjen av midtperioden limte Michal Repik pucken opp i vinkelen.

I overtall satt Lukas Kaspar inn sitt andre for kvelden. 7-0 er et tungt resultat å svelge, selv om det var forventet at Norge ville bli et nummer for små i denne kampen.

Roy Johansens menn har fortsatt en mulighet til å nå kvartfinalen, etter at gruppen ble jevnere enn forventet.

Men da må de norske gutta må helst ta poeng mot Sverige lørdag.