Everton-manager Roberto Martínez har fått sparken – Frank de Boer vil ha jobben

Klubben bekrefter at de har valgt å kvitte seg med manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton har valgt å kvitte seg med manager Roberto Martinez. Det meldte lokalavisen Liverpool Echo tidlig torsdag ettermiddag.

Litt før 17.30 norsk tid bekrefter Everton nyheten selv på sine hjemmesider.

0-3-tapet for Sunderland ble spanjolens siste kamp. Martinez kom til Everton sommeren 2013. Han erstattet da David Moyes, som forsvant til Manchester United.

– Mistet gardroben
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over at Martinez nå forsvinner fra Merseyside-klubben.

– Sånn har det sett ut en stund, på samme måte som det så ut for Mourinho i Chelsea. Man kunne se det på laget. Det var ingenting, steindødt. De kaller det å miste garderoben. Det betyr ikke nødvendigvis at spillerne hater deg, men at du ikke lenger når gjennom, sier han.

Alsaker trekker frem 0-2-tapet hjemme for Arsenal som et godt eksempel på misæren.

– Hjemme mot Arsenal var det grusomt. Everton skal stå for hardt arbeid og et sterkt kollektiv, men de var helt ynkelige. Elendigheten har utspilt seg foran egne fans, og det kommer på toppen av en elendig sesong i fjor. Det er en tendens, en pil som peker nedover. Man kunne se forrige sesong som et unntak, men ikke når sesong to fortsetter med det samme, sier TV 2-kommentatoren.

– Hvorfor har Martinez mislykkes i Everton?

– Martinez er litt vanskelig å forstå. Den første sesongen var fantastisk. Han tok det organiserte, solide laget og la til «flair». De spilte mer oppfinnsomt og morsomt. Nå begynner jeg å tro at det var det solide fundamentet de alt hadde da han kom inn som gjorde første sesong så bra. Han har forsøkt å endre fundamentet, å gjøre Everton til et mer spillende lag. De har vært bedre borte, der de har forenklet det og slått lange baller på Lukaku. Hjemme med Martinez-fotball er det blitt tamt, dødt og kjedelig. Det er mulig hans filosofi ikke kler det laget. Jeg er litt overrasket, for jeg synes ikke stortalenter som Barkley og Stones har tatt noen særlige steg under ham, og jeg synes det var rart å kjøpe Tom Cleverley og Aaron Lennon, sier Alsaker.

Elendig form
Everton har bare plukket fire poeng i Premier League siden 5. mars. 0-3-tapet mot Sunderland onsdag gjør at klubben kun har vunnet én av de ti siste kampene i alle turneringer.

Kun tabelljumbo Aston Villa (11) har tatt færre poeng på hjemmebane enn Everton (20) denne sesongen. Everton står med ti seire, 14 uavgjort og 13 tap denne sesongen.

På ryktebørsen har Frank de Boers navn vært nevnt alt før Martinez fikk sparken. Alsaker mener manageren som akkurat har gitt seg i Ajax kan være rett mann.

– Frank de Boer er nevnt. Jeg mener de må se etter en ung, ambisiøs, hardtarbeidende og flink fyr, som kan utvikle de unge spillerne. I alle år har Everton produsert mange gode unge spillere, og en som kan utnytte det tror jeg er en oppskrift. Og så må det alltid være høyenergifotball i Everton. De kan ikke ansette en type som van Gaal og bare trille ball. De må ha mer power, avslutter han.

Ifølge Sky sier også Ronald de Boer at hans bror Frank er interessert i å ta over den ledige jobben.