Husker du?

Slik spiste jappene lunch i Norge på 80-tallet: – Det er helt absurd!

Familien Hille Pedersen gjør tidsreisen til tiåret der puddelrockerne, pastellfargene og jappene dominerte det norske samfunnet – på godt og vondt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en 50 års tidsreise i norsk mathistorie har familien Hille Pedersen i mandagens Alle tiders måltid ankommet det deilige 80-tallet.

Puddelrock og mobiltelefon

Høyt hår, puddelrock, skulderputer og pastellfarger er på moten, og på kjøkkenet får vi mange nye hjelpemidler som effektiviserer tidsbruken, blant annet mikrobølgeovnen.

Landet får sin første kvinnelige statsminister, og de aller første mobiltelefonene kommer. Dette er også det siste tiåret der barn klarer å underholde seg selv, i stedet for å bli underholdt.

Sus og lånerus

80-tallet er tiåret da optimismen og oljerikdommen flommer over i samfunnet. Det er aksjer til frokost, sjampis til lunch og høy gjeld til kvelds. Jappene kjører rundt i sine dyre børstraktorer og bankene nærmest kaster lån etter kundene sine og vi lever i sus og i lånerus.

Mamma Camilla og far Christian opplevde 80-tallet som barn, men får i mandagens Alle tiders måltid oppleve hvordan en typisk lunch så ut for de nyrike jappene på 80-tallet.

Se video i toppen

I mandagens episode får foreldrene et gledelig gjensyn med dressingen som revolusjonerte måten vi spiste salat på, og vi får også et nostalgisk gjensyn med dataspillet alle over 40 år vil huske godt.

Alle tider måltid – mandag 20.00 TV 2