STØTTE: Lene Marling (t.h) gir Agnete Johnsen sin fulle støtte i et langt innlegg på Facebook torsdag ettermiddag. FOTO: Stella Pictures
STØTTE: Lene Marling (t.h) gir Agnete Johnsen sin fulle støtte i et langt innlegg på Facebook torsdag ettermiddag. FOTO: Stella Pictures

Lene Marlin støtter Agnete Johnsen:

– Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet

Lene Marlin gir sin fulle støtte og forstår Agnete Johnsens taushet i forkant av MGP i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld er det duket for storslått show i Stockholm når den andre semifinale i Eurovision Song Contest går av stabelen.

Norges bidrag til konkurransen, Agnete Johnsen (21) har i over en uke blitt skjermet for mediesirkuset rundt konkurransen, på grunn av psykiske problemer.

Nå får hun støtte fra artist-kollega Lene Marlin.

– Hun stenger all støyen ute

For etter å ha observert hva som blir skrevet om den unge artisten og hvordan folk tolker sykdommen hennes, syntes artisten det var på tide å støtte Norges Grand Prix-håp i grannelandet.

«Jeg har vært stille her en stund. Som jeg er innimellom. Jeg liker det sånn. Men nå følte jeg det var på tide å skrive litt igjen. For det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine», skriver Lene Marlin på Facebook.

Hun har lært av tidligere erfaringer, og gjør valg i forhold til det. Det ligger stor styrke i å kjenne sine egne grenser.

Stor forståelse

Lene Marlin som vel er mest kjent for hiten «Sitting Down Here», har stor forståelse for Grand Prix-artistens behov for å skjerme seg. Hun har nemlig selv møtt veggen og slitt psykisk i en periode, noe som resulterte i at hun kontaktet psykolog.

«Det vil alltid være folk som ikke forstår. Folk som kritiserer og kommer med sine ”velmente” råd om å holde seg unna musikken og rampelyset. Men man trenger ikke stoppe å følge drømmene sine på grunn av at hodet ikke alltid henger med. Det er viktig! Opp mot halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk plage i løpet av livet. Det er mange.» skriver hun videre på Facebook.

Hun vil også ta bort tabuet det er å ha en mental lidelse.

«Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet! Det krever enormt med mot, enormt med styrke. Vi er alle sårbare. Sterke mennesker tør å vise at de er det.»

Har stor tro på Norges håp

Lene Marlin har stor tro på at Agnete i konkurransen, og gir henne lovord på veien, og kaller henne for en «nydelig representant for Norge».

«Om Agnete vinner eller ikke; spiller ingen rolle i mine øyne. Allerede er hun en nydelig representant for Norge, og den tiden vi lever i. Vi kan faktisk ikke alltid styre det som skjer med oss og livene våre. Vi kan ikke ”time” de kjipe øyeblikkene sånn at de kommer når det passer oss. Og andre. De følger ikke sendeskjemaet til TV-kanalene eller en deadline til en avis. De kommer litt fra siden. Av og til snikende, av og til som et hardt slag i ansiktet» skriver hun før hun gir et siste klapp på skulderen til kollegaen.

«Jeg har troen på deg! Som artist og menneske! Du er den du er! Og du er jævlig god!!!»

Prøvene unnagjort

Onsdag kveld sto Agnete for første gang på scenen i Globen under den viktige juryprøven. Etter at låten var vel gjennomført, uttalte seg hun kort til NRK om hvordan hun opplevde seansen.

– Det føltes utrolig godt å stå på scenen nå i kveld, og nå gleder jeg meg bare helt vilt mye til i morgen,