Ola (17) ga Idol-dommerne frysninger: – Nydelig!

Se alle fredagens Idol-opptredener og hva dommerne mente om dem her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets topp fem-deltakere i Idol skal forsøke å synge seg til en plass videre fredag kveld.

Nedenfor kan du se alle kveldens opptredener og hva dommerne Gunnar Greve Pettersen (33), Ina Wroldsen (31), Sandeep Singh (29) og Øyvind «Vinni» Sauvik (40) mener om dem.

Sandeep om Marta: – Hypnotiserende!

Første deltaker ut denne fredagen var Marta Elise Klungsøyr (16) som tolket «Youth» av Daughter.

Dommerne var noe uenige i om det var hypnotisk eller ei.

– Med denne låta er du på plass. Det er liten tvil om at dette er ditt hjørne og der du føler deg komfortabel. Det er kanskje mitt største problem, det er fint og stabilt, men det er et eller annet som mangler, noe som gjør at jeg ikke får den euforiske ekstasen som jeg har lyst til å oppleve, sa Gunnar.

– I dag gikk du litt bort fra den Evanescence-klangen. Du har en veldig tradisjonell og gammelmodig klang. I dag følte jeg at du var mer tidsriktig og på ballen lydmessig. Låtvalget gjorde det ikke helt for meg. Jeg synes låta var litt kjedelig, men jeg synes du var bra, som alltid, sa Vinni.

Sandeep var langt mer positiv.

– Jeg er uenig med Vinni med tanke på låtvalget, for jeg har egentlig savnet å høre deg mer nedstemt og naken. Dette er første gang under livesendingene at jeg har fått følelsen jeg fikk under auditionen din, den hypnosen. Jeg synes dette er noe av det beste du har gjort i livesendingene!

Dommerne om Victoria: – Det råeste du har gjort!

Victoria K. Andersen (16) tolket Michael Jackson-hiten «Dirty Diana» som andremann ut i kveld.

Samtlige av dommerne mente at Victoria bare har gått én vei fra den nervøse starten: Oppover.

– Du er tidenes underdog champin for min del. Jeg er alltid litt usikker på hvor du vil. Det du gjør, er at du blir bedre og bedre for hver gang. Jeg ser at du har mye mer attitude. Blikket ditt og hendene dine, du kommer deg! Det er så morsomt å sitte å få lov til å være med på det. Det er en lettelse å se at du klarer det. Jeg var usikker på låtvalget i begynnelsen, men det var et bra valg for deg, sa Ina.

– Jeg har aldri sett deg tørre å ta så mye plass som på det første verset. Jeg boblet av glede, det var så fett! Du har en intensitet i blikket ditt, og tilstedeværelsen er så bra. Den reisen du har tatt gjør at jeg synes du skal være jævlig stolt av deg selv, sa Vinni.

Sandeep var også mer enn fornøyd.

– Det er dette konkurransen handler om. Å se et potensiale og se det blomstre foran oss. Dette var imponerende! Du har hoppet så mange stef framover de siste gangene. Jeg var så skeptisk da jeg så at du hadde valgt en Michael Jackson-låt. Den attituden du hadde, spesielt i de første delene, det var dødskult! Det er noen tekniske ting som må på plass, men likevel kom du så godt frem, og det har du ikke gjort like godt før. Dette var impoerende!

Gunnar var også over seg av begeistring.

– Da vi kom og så låtskjemaet og tenkte «KRISE», i caps lock, «dette kan ikke gå bra». Men dette er det råeste du har gjort på Idol-scenen! Dette er ikke bare denne reisen handler om, for meg er dette essensen i hele jobben. Dette er essensen i gleden av å få lov til å sitte og se en stjerne bli født på scenen. Grattis!

Laget show med Queen-låt

Marius Samuelsen (18) valgte å tolke «The Show Must Go On» av Queen i kveld.

Dommerne satte stor pris på det bokstavelig talt forrykende showet.

– Det er vanskelig å fortsette når du lager sånn stemning som dette. Man begynner å gå tom for superlativer. Det er vanskelig å si så mye. Du er helt rå! En av tingene jeg har vært litt på før er at du har en enorm styrke og så mye kraft, og noen ganger har det skortet når du er nede. I dag var du god på det også. Du var helt rå, skrøt Vinni.

– De der hjemme merker det kanskje ikke, men det lukter veldig svidd her nå, og det er ikke bare på grunn av pyroteknikken. Marius, du er en sann showman! Det har du vist flere ganger, men kanskje aller mest i dag. Jeg er ganske imponert over kraften du har i deg. Jeg savner litt beherskelsen på bunnen, og vil gjerne se mer av deg nedpå, mente Sandeep.

Gunnar var utelukkende positiv til opptredenen.

– Du viser at du behersker hele spekteret. Den formidlingsevnen ... Du har en kraft, en intens genuinitet og en troverdighet i det du gjør. Jeg bøyer meg i støvet!

Ina måtte nesten ty til tårene da hun ga sin tilbakemelding.

– Fordi du er så proff og stødig, er det vanskelig å glemme at du er 18. Det du gjør, er helt utrolig. Freddie Mercury, det blir ikke bedre enn ham. Han er mitt største Idol, han er mitt spirit animal og mitt alt når det kommer til musikk. Jeg blir redd når du skal tolke en konge, men du gjorde et heidundrende forsøk! Og jeg ble så glad når du kommer her og ser oss rett i øyneene og synger den sangen som handler om da han ble syk og visste at han skulle dø. Det å greie å formidle det å være så ung ... Folkens, stem på denne mannen.

Ola ga dommerne frysninger: – Nydelig!

Da Ola Reistad (17) var ferdig med sin tolkning av «Wicked Game» av Chris Isak, var dommerne nærmest i gledesrus.

Sandeep slet med å holde de sterke ordene tilbake.

– Du gjør det stadig vanskeligere for meg å unngå å banne på direktesendt TV. Jeg synes det var litt rart at du valgte en Chris Isak-låt når du bare er 17. Men den er jo helt perfekt til stemmen din. Den lengselen du har i tonene dine ... Jeg har lyst til å rulle meg i en ball og bo i stemmen din! Det var helt nydelig, jeg fikk frysninger!

Ina var også mer enn fornøyd.

– Vet du hva? Når jeg hører deg synge og tenker på den utviklingen du har hatt, blir jeg så stolt! Du har tatt til deg alt som har blitt sagt. Du har en innlevelse som er eksepsjonell, du forteller en historie og jeg kjenner smerten din, jeg føler alt du sier og det er helt enormt! Det er helt rått! Fy, for en entertainer du er!

Vinni var også fornøyd med entertaineren Ola.

– Det er et perfekt låtvalg. Jeg har gått og hatt et lite håp om at du skulle gjøre den låta, faktisk. Det var litt mumling i de to første setningene, men så åpnet det seg opp og ble kirkestemning. Jeg fikk lyst til å be om syndsforlatelse! Jeg hadde frysninger. Det var helt rått! Jeg føler at du har skapt din egen sjanger: Norrøn soul!

Se Olas opptreden øverst i artikkelen.

Norah fikk ros av samtlige dommere

Siste deltaker ut i kveld var Norah Benatia (19), som tolket «You Know I'm No Good» av Amy Winehouse.

Det elsket kvartetten bak dommerbordet.

– Det er et par ting som bekymrer meg. Det er ikke alltid enkelt eller bra å være favoritt. Folk glemmer kanskje å stemme på deg. Folk forstår kanskje ikke hvor bra det du gjør er. Formidlingsevne og scenepersonlighet handler mye mer om en helhet enn om stemmen. Noen ganger skulle jeg gjerne mutet alt, for måten du beveger deg på, måten du beveger deg på og hvordan du ser i kameraet, er ypperste klasse formidlingsevne og du er en entertainer jeg neppe tror Idol har sett maken til! Stem, oppfordret Gunnar.

Ina var også ivrig med rosen.

– You know that I'm no good! Tvert imot, you're very good! Hver gang du kommer på scenen, og hver uke, tenker jeg at jeg må finne på noe å si til Norah. Hva skal jeg si? There you go. Vær så god. Det er ferdig. Jeg er helt enig i det Gunnar sier. Vi må ikke glemme at det her er så sykt bra. Og vi må ikke glemme å stemme. Girl, you got it!

Vinni har lenge skrytt av Norah, og ble ikke skuffet denne fredagen heller.

– Det her må være den låta du har gjort som er streitest som en cover, med minst Norah-fisering. Det handler sikkert om ærbødighet, og det fortjener alle Amy Winehouse-låter. Hva skal jeg si? Du er rå og så er du rå og så er du rå hver eneste gang. Du er helt amazing.

Se det første intervjuet med deltakeren som ryker ut av konkurransen her.