FÅR PRØVE SEG BLANT DE STORE GUTTA: Tobias Foss. Her fra sykkel-VM i Richmond, USA, i september i fjor.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
FÅR PRØVE SEG BLANT DE STORE GUTTA: Tobias Foss. Her fra sykkel-VM i Richmond, USA, i september i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Pedersen, Terje

Supertalentet Tobias (18) tatt ut på landslaget til Tour of Norway

Lillehammer-gutten skal sykle mot proffene neste uke. Her er hele laget!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour of Norway på TV 2 hver dag fra onsdag til og med søndag neste uke

Et sammensatt norsk landslag vil for første gang delta i Tour of Norway neste uke.

Nå er det klart hvem de seks rytterne er:

Kristoffer Skjerping (Cannondale), Odd Christian Eiking (fdj.fr), Daniel Hoelgaard (fdj.fr), Sondre Holst Enger (IAM), Sven Erik Bystrøm (Katusha) og Tobias Foss (Lillehammer).

Det forteller landslagssjef Stig Kristiansen til TV 2 torsdag.

18-åring blant proffene

At de fem førstnevnte skulle delta, er ingen overraskelse. De er blant Norges fremste syklister, og de daglige arbeidsgiverene deres stiller ikke lag i rittet som begynner 18. mai.

Men at 18 år unge Foss skulle få delta, vil vekke oppmerksomhet.

Lillehammer-gutten regnes som et av de fremste sykkeltalentene i verden - noe han viste med tre NM-gull i juniorklassen og åttendeplass i VM forrige sesong.

Han er dog så ung at han først blir en del av Joker-laget fra og med høsten. Så langt i år har han representert hjemmeklubben, og Tour of Norway vil bli hans første møte med seniorproffene fra utlandet.

– Har en lysende fremtid

Der vil han få måle krefter med folk som Edvald Boasson Hagen, Sep Vanmarcke, Thomas De Gendt og Tosh Van der Sande.

– Han er en veldig dyktig syklist på alle måter og har en lysende fremtid, men i Tour of Norway vil vi ha et veldig avslappet forhold til ham. Om han får resultater med en gang blant seniorene, eller om resultatene vil la vente litt på seg, er egentlig ikke så viktig. Han ble nummer fire i Himmerland rundt (i Danmark) i slutten av april, nummer to i Norgescup-åpningen, og han var der oppe i helgen i både Sundvolden GP og Ringerike GP. Dette blir noen steg opp, så forventningene er litt mer moderate. Men jeg blir likevel ikke overrasket om han skulle bli å se der fremme i løpet av rittet, sier Kristiansen.

Tre VM-medaljører på landslaget

Både Foss, og de andre på laget, vil få relativt frie roller på de fem etappene neste uke, forklarer Kristiansen.

– Vi kommer ikke til å ha noen utpreget kaptein. Vi går inn med litt senkede skuldre, men vi kommer jo ikke for å kose oss. Vi skal jo gå for resultater. Holst enger vant nettopp i Kroatia, så han er på. Hoelgaard var topp ti et par ganger i Dunkerque nylig, og han er jo en annen spurter. Bystrøm vet vi jo hva er god for, Eiking har hatt en god vår og fått vist seg litt frem... Vi har tre VM-medaljører på laget, og mange av dem ser man ikke så mye til om dagen, så jeg gleder meg sykt, sier Kristiansen.