BOBLER: Det kan være for sent før du vet ordet av det, hvis du skal ha bobler til nasjonaldagen. AFP PHOTO / FRANCOIS NASCIMBENI
BOBLER: Det kan være for sent før du vet ordet av det, hvis du skal ha bobler til nasjonaldagen. AFP PHOTO / FRANCOIS NASCIMBENI Foto: Francois Nascimbeni

Bobler til 17. mai?  
– da må du handle raskt!

Skal du skåle i champagne for Norge på tirsdag må du handle inn boblene allerede nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges nasjonaldag, 17. mai, havner i dag på en tirsdag, men ikke en hvilken som helst tirsdag.

Årets nasjonaldag kommer nemlig rett etter pinsehelgen, noe som betyr stengte butikker allerede fredag ettermiddag.

Fordi lørdag 14. mai er pinseaften og mandag 16. mai er 2. pinsedag, holder Vinmonopolet dørene sine stengt til over nasjonaldagen.

Din neste mulighet til å handle inn vin og brennevin er altså dagen etter dagen, på onsdag 18. mai.

Eller for sent, som mange vil si.

Ølsalget stengt mandag

Skal du derimot handle øl, kan du gjøre dette også lørdag, men ølsalget stenger tidligere enn klokken 18.00 i noen byer. Kommer du for å handle øl på mandag, er du også for sent ute, og må ta til takke med alkoholfritt.

Stortinget vedtok i slutten av 2014 at Vinmonopolet skal kunne holde åpent på nyttårsaften, påskeaften og nettopp pinseaften, men avtalen for de ansatte ved Vinmonopolet er foreløpig ikke trådt i kraft.

Avtalen ble riktignok ferdigforhandlet i mars, men du vil ikke merke dette før ved utgangen av året. Til neste år vil derimot polet være åpent både på påskeaften og pinseaften. Men da kommer ikke pinseaften før i juni, og truer dermed ikke nasjonaldagen.

Mat- og klesbutikker holder også stengt

Kjøpsproblematikken rundt 17. mai i år stopper likevel ikke der. Siden mandag også er en helligdag, vil de aller fleste butikkene også være stengt denne dagen. Skal du sikre deg røkelaks, eggerøre og rundstykker til nasjonaltirsdagen, kan det dermed være lurt å handle allerede på lørdag. Hvis ikke kan du ty til noen av de mindre, søndagsåpne butikkene.

I tillegg vil for eksempel klesbutikker være stengt fra lørdag ettermiddag, så det kan være lurt å sjekke at skoene og dressen sitter som den skal før den tid, for akkurat det får du ikke kjøpt i «Brustadbua».

Send dine 17. mai-bilder til TV 2! Bruk #2hurra på sosiale medier eller send til tips@tv2.no