UNDERHOLDNINGS-GUTTER: Marcus og Martinus var nominert til Spellemannprisen 2015.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UNDERHOLDNINGS-GUTTER: Marcus og Martinus var nominert til Spellemannprisen 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Nå kommer filmen om Marcus og Martinus

Tenåringsidolene har kapret pikehjerter landet rundt. Nå kommer de til en kino nær deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marcus og Martinus (14) har oppnådd stor suksess som artister de siste årene. Til tross for sin unge alder, har de vært både medprogramledere på TV 2 og NRK, og de har stått bak flere hits som har blitt spilt utallige ganger på pikerom rundt om i hele landet.

Nå er det klart at guttene også får en ny ting å skrive på sin allerede lange og imponerende CV, når guttenes karriere blir til helaftens dokumentarfilm med premiere i januar 2017.

– Dette er så utrolig kult! At fansen nå skal få kunne oppleve oss på kino også er noe vi aldri har tenkt på. Det er veldig morsomt, og litt skummelt, at jenter og gutter over hele landet skal få være med oss på alt vi opplever når vi er ute og synger og opptrer, men også etter at vi har gått av scenen og se ting som er private for oss, sier guttene i en pressemelding.

Filmes over to år

Filmen skal vise guttenes liv fra det for alvor tok av i starten av 2015 og helt fram til konsertene i Oslo Spektrum i november.

– Det har vært ekstremt gøy å følge Marcus og Martinus i en så spennende periode. Vi har vært med da gutta spilte inn de største låtene i studio, solgte ut Oslo Spektrum to ganger, og vi følger livene deres, både profesjonelt og privat, videre gjennom hele 2016, sier regissør Daniel Fahre.

Det spesielle er at tvillingene har blitt fulgt over så lang tid med kamera.

– Suksessfaktoren vår ligger i at vi har fulgt Marcus & Martinus med kamera lenge før de ble superstjerner. På denne måten kan vi vise publikum hele reisen på lerretet. Noen ganger er man ekstra heldig med timingen, sier filmens produsent, Tom Marius Kittelsen.

Guttene hadde 30 millioner streams på Youtube i fjor, og hadde albumet sitt inne på VG-lista i mer enn 60 uker. De har også hatt konserter landet rundt.