RØRER IKKE RENTEN: Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank holder styringsrenten på 0,5 prosent. Dette bildet er fra et pressemøte i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RØRER IKKE RENTEN: Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank holder styringsrenten på 0,5 prosent. Dette bildet er fra et pressemøte i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Styringsrenten uendret

Norges Bank kutter ikke styringsrenten. Den holdes på 0,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstyret peker på at den økonomiske utviklingen stort sett har vært i tråd med hva styret så for seg da det kuttet renten med 0,25 prosentpoeng i mars. Det er fortsatt store muligheter for ytterligere rentekutt i løpet av året, men det skjer ikke i denne sammenhengen, ifølge sentralbanksjef Øystein Olsen.

– En samlet vurdering av ny informasjon tilsier at styringsrenten holdes uendret, sier Olsen under rentemøtet i Norges Bank onsdag.

Styret peker på at konsumprisveksten holder seg oppe, men en sterkere krone vil kunne bidra til en litt raskere nedgang i prisveksten enn anslått i mars. På den andre siden kan økningen i oljeprisen redusere usikkerheten og bidra til noe høyere vekst i norsk økonomi. (©NTB)