SPERRET OMRÅDET: Politiet sperret av et større område på grunn av eksplosjonsfare, og fordi gassen er farlig å inhalere. FOTO: ØYSTEIN ELDALEN  / TV 2          
SPERRET OMRÅDET: Politiet sperret av et større område på grunn av eksplosjonsfare, og fordi gassen er farlig å inhalere. FOTO: ØYSTEIN ELDALEN  / TV 2          

Ti personer innlagt etter gassulykke i Trondheim

Ti personer, deriblant to barn, er innlagt til observasjon på St. Olavs hospital etter en gassulykke på et pukkverk i Trondheim onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt 18 personer ble sendt til St. Olavs hospital etter ulykken. Torsdag morgen opplyser sykehuset at to barn og åtte voksne er innlagt til observasjon og får surstoffbehandling.

Samtlige er på bedringens vei, og sykehuset regner med at de fleste kan skrives ut i løpet av torsdagen.

Seks av de skadde er tilknyttet NRK. I tillegg ble tolv personer, blant dem to brannkonstabler, to politibetjenter og seks fra helsevesenet, sendt til sykehus, ifølge Trøndelag politidistrikt. NRKs team var på stedet for å filme til barneprogrammet «Litt av en jobb», der barn får prøve seg i ulike yrker.

– Det går etter forholdene bra med ungene. Vi har fått videreformidlet dette fra sykehuset, og vi har også vært i kontakt med familiene. I dag skal vi ha ny kontakt med våre medarbeidere, ungene og deres familier. Vi skal følge opp alle sammen, sier regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag, til NRK.

Ulykken skjedde i forbindelse med en rutinemessig sprengning ved pukkverket, opplyser daglig leder Henrik Bager i Franzefoss til NTB. Etter sprengingen kom det gasser ned i en sjakt og en tilhørende tunnel, ifølge Bager.

Torsdag formiddag opplyser politiet i Sør-Trøndelag på Twitter

at brannvesenet har foretatt nye målinger i tunnelen, men at det ikke ble gjort noen utslag for gass. Dermed åpnes området etter at det har vært stengt siden ulykken. (©NTB)