Fotballryktene: – United og City kriger om Kroos

Og Arsenal skal bruke 80 millioner pund på forsterkninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tikk, takk. Tikk, takk. Sekundene tikker mot helg og den aller siste Premier Leauge-runden denne sesongen. Og like sikkert som at Newcastle, Norwich og Aston Villa blir å finne i Championship neste sesong, er det at fotballryktene dukker opp i en nettleser nær deg når det nærmer seg lunsjtid.

Her er torsdagens ferskeste rykter.

Vi starter med en liten melding fra Spania. Real Madrid-trener Zinedine Zidane planlegger å inkludere utlånte Marco Asensio i lagets sesongoppkjøring. 20-åringen har spilt 32 kamper for Espanyol denne sesongen og nå vil Zidane ha ham tilbake, melder AS. Det kan få følger for Martin Ødegaard, som dermed går mot en ny sesong på nivå tre i Spania.

I Liverpool venter man i spenning på hvilke spillere Jürgen Klopp velger å hente inn til klubben når han skal i gang med å bygge et slagkraftig lag til neste sesong. Klopps tidligere elev, Mario Götze, har ved flere anledninger blitt koblet til Anfield.

Nå har han imidlertid fått beskjed av påtroppende Bayern München-trener Carlo Ancelotti om at han bør finne seg en annen klubb. Ifølge Süddeutsche Zeitung skal Götze, som har slitt med å få spilletid under Pep Guardiola, snakket med Ancelotti forrige uke.

23-åringen anses å være en fremadstormende, potensiell verdensklassespiller på grunn av sin fart, teknikk og kreativitet, og hadde Klopp som trener i Dortmund fra 2009 til 2013. Dermed kan veien være kort til Anfield for VM-helten fra 2014.

Flere klubber i Europa følger med Rennes-spilleren Ousmane Dembélé og de fleste har tippet at 18-åringen blir å finne i Premier League neste sesong. Barcelona, Manchester United, Bayern München, Arsenal, Borussia Dortmund og Manchester City er blant klubbene som ønsker å sikre seg det franske stortalentet, som har scoret 12 mål på 25 kamper i Ligue 1 denne sesongen.

Også Liverpool har fulgt med på 18-åringens prestasjoner og nå melder The Guardian at Jürgen Klopp har snakket med Dembélé på telefonen og at han skal ha blitt imponert over Klopps planer for neste sesong. Liverpool skal være villige til å betale rundt 28 millioner pund (330 millioner norske kroner) for ham.

Arsene Wenger planlegger å bruke rundt 80 millioner pund på å hente inn nye spillere. Og med Danny Welbeck ute i ni måneder er det Juventus-spissen Alvaro Morata som er Wengers førsteprioritet. Ifølge Daily Mirror er også Inter-angriperen Mauro Icardi aktuell. The Sun lanserer også Granit Xhaka og Henrikh Mkhitaryan som aktuelle forsterkninger for London-laget.

Manchester City skal være desperate etter å sikre seg Toni Kroos i sommer. Real Madrid-spilleren er også ønsket i den røde delen av Manchester og i PSG og dermed ligger det an til å bli en solid budkrig om 26-åringens tjenester.

Kroos jobbet med Guardiola i sin tid i Bayern München og den nye City-manageren skal - ifølge The Sun - være svært lysten på å få til en gjenforening med midtbanespilleren.

Tyskeren var for øvrig på vei til Old Trafford for to sesonger siden, men da stoppet Louis van Gaal overgangen.

Men Kroos er ikke eneste spilleren som kan komme inn portene Etihad i sammen med Guardiola.

Ilkay Gündoğan skal være Citys førsteprioritering i sommer og har ved flere anledninger mer eller mindre blitt meldt klar for de lyseblå.

Nå har 25-åringen i tillegg fått et ultimatum av Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke. Ifølge Manchester Evening News har Watzke gitt Gündoğan beskjed om at han enten må skrive under en ny langtidskontrakt med klubben eller forsvinne. (Kontrakten hans med Dortmund går ut om 12 månedere. ) Midtbanespilleren er for tiden skadet, etter at han klarte å få kneskålen ut av ledd mens han spilte basketball.

Etter 0-3-tapet mot Sunderland onsdag går det mot slutten for Roberto Martinez' hverdag som Everton-manager. Torsdag melder Daily Mirror at han allerede har fått tilbud fra to klubber i Spania og at Valencia skal være én av klubbene.

Samtidig kom meldingen om at Frank de Boer er ferdig som manager i Ajax, tre dager etter at klubben tapte seriemesterskapet i siste runde. De Boer har hintet om at han gjerne kunne tenke seg å trene Everton.