I TRØBBEL? Emma Watson ankommer The Metropolitan Museum of Art i forbindelse med et veldedighetsarrangement i mai 2016. Foto: Dennin Van Tine, Scanpix.
I TRØBBEL? Emma Watson ankommer The Metropolitan Museum of Art i forbindelse med et veldedighetsarrangement i mai 2016. Foto: Dennin Van Tine, Scanpix. Foto: Dennis Van Tine

Harry Potter-Emma i Panama-trøbbel

Skuespiller Emma Watson navn har dukket opp i forbindelse med Panama-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rekken av kjente navn som er funnet i Panama Papers dukket navnet til Hollywoodstjernen Emma Watson (26) denne uken opp, skriver Forbes.

Skatteunndragelse

Den internasjonale organisasjonen for undersøkende journalister (ICIJ), publiserte tidligere i uken mer informasjon om Panama Papers. Det var her navnet til den britiske Harry Potter-skuespilleren dukket opp.

Ifølge Forbes skal Watson plassert penger og opprettet et selskap med skatteunndragelse.

– Ingen skattemessige fordeler

Skuespillerens talsperson har siden bekreftet hennes engasjement.

– Emma har som mange høyt profilerte mennesker satt opp et offshore-selskap med det formål om å besytte hennes anonymitet og og sikkerhet. Offshore-selskaper som dette, kan ikke publisere aksjonærenes detaljer. Emma har absolutt ingen skattemessige og økonomiske fordeler av dette, bare privatliv, sier talspersonen.

Goodwill-ambassadør

Andre kjente navn som er nevnt i forbindelse med Panama Papers, er skuespilleren Jackie Chan, Heather Mills, tv-profilen Simon Cowell, fotballstjerne Andy Cole og Sarah Ferguson.

Emma Watson har i tillegg til å være skuespiller jobbet de siste årene som goodwill-ambassadør for FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women.