AKTUELL: Damien Comolli til høyre i bildet skal nærme seg en jobb i Aston Villa. Her slår han av en prat med tidligere kollega Daniel Levy. Foto: Scanpix.
AKTUELL: Damien Comolli til høyre i bildet skal nærme seg en jobb i Aston Villa. Her slår han av en prat med tidligere kollega Daniel Levy. Foto: Scanpix. Foto: Adam Davy

Omstridt lederprofil nærmer seg skandaleklubb

Ifølge flere britiske aviser skriver tidligere Tottenham- og Liverpool-direktør Damien Comolli under for Aston Villa i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa ser ut til å bli tatt over av et kinesisk konsern i løpet av kort tid, skriver britiske The Mirror.

The Rui Kang Group skal være nære å signere en avtale verdt 75 millioner pund, og dermed kan dem amerikanske eieren i klubben, Randy Lerner, få sitt ønske oppfylt: kvitte seg med Aston Villa.

Ifølge avisen skal Damien Comolli være ønsket i rollen som ny direktør i klubben.

Comolli er mildt sagt omstridt.

I tiden som Tottenham-direktør fikk han blant annet sterk kritikk av Martin Jol, som var manager under ham.

Comolli skal blant annet ha kjøpt flere spillere bak ryggen på Jol, ifølge sistnevnte. Blant spillerne han hentet inn kan Adel Taarabt, Younès Kaboul og Alan Hutton nevnes. Sistnevnte er for øvrig i Villa nå.

Tumultene fortsatte da han returnerte til England og Liverpool i 2010, etter et opphold i Frankrike.

Der fikk han mye av skylden for kjøpet av Andy Carroll til 350 millioner kroner. Comolli var også hovedarkitekten bak innkjøpet av folk som Charlie Adam, Stewart Downing, Jose Enrique, Sebastian Coates og Craig Bellamy.

Alle er vel sett på som flopper i Liverpool-trøyen i større eller mindre grad. Comolli har også tidligere fått kritikk for å følge Moneyball-prinsippet, som går ut på at man i hovedsak velger sine spillere utfra statistiske barometre.

Vondt, verre, verst
Og er det noe Aston Villa ikke trenger nå, så er det flere feilsteg. Klubben sliter tungt, og trenger nytt blod i de over 140 år gamle årene.

Den ærverdige klubben har for lengst rykket ned fra Premier League, og blir av flere uoffisielt kåret til «tidenes verste PL-klubb», etter resultatene denne sesongen.

Skandalene har stått i kø, og det som tidligere var nøkkelspillere, har denne sesongen blitt tatt på fersk gjerning, festende utagerende i både innland og utland.

Veteranspiss Gabriel Agbonlahor ble satt på slankekur etter en guttetur med kaptein Micah Richards i Dubai - midt i sesongen.

Hvileperioden brukte han blant annet på festing med lystgass, og han ble deretter suspendert. Midtstopper Jores Okore har kranglet med manageren og nektet å spille da han ble plassert på benken, og Joleon Lescott har på sin side både tvitret bilde av luksusbilen sin rett etter stortap og kommet med uttalelser som ikke falt i god jord blant Villa-fansen.

Vil bort
Eieren har forsøkt å selge klubben i lang tid, to managere har fått fyken denne sesongen, og sistemann inn i managerstolen lever på lånt tid.

Nye styremedlemmer, som har kommet inn i klubben lansert som redningsmenn, har pakket kofferten omtrent like fort som de kom på grunn av misnøye med hvordan klubben drives.

Bare for å nevne noe ...

Laget er i fritt fall.

Men det er likevel ingen tvil om at klubben overlever. Aston Villa er av de mest tradisjonsrike klubbene i England, og fansen ønsker nok å se klubben tilbake i det øverste selskap så snart det lar seg gjøre.

Mange med purpurrøde hjerter ønsker nok først og fremst den amerikanske eieren Randy Lerner god tur tilbake til USA.

Så gjenstår det å se, dersom det er hold i ryktene, om kinesiske investorer og Damien Comolli er folkene til å kjøre klubben på rett spor.