NEDTUR: Nacer Chadli og Harry Kane deppet etter 1-5 mot Newcastle. For Tottenham-supporter Erlend Johansen (innfelt) betyr tapet ekstratrening i sommer. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)
NEDTUR: Nacer Chadli og Harry Kane deppet etter 1-5 mot Newcastle. For Tottenham-supporter Erlend Johansen (innfelt) betyr tapet ekstratrening i sommer. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)

Erlend (30) var stor i kjeften – må løpe verdens verste motbakkeløp 24 ganger på ett døgn

– Hva er fotball uten litt veddemål? Det spør den tidligere Vålerenga-keeperen som nå får ekstra sommertrening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og nok en gang havnet Arsenal foran erkerivalene Tottenham på tabellen.

Dermed oppstod fenomenet St. Totteringhams day for 21 år på rad, hvilket virket utenkelig da kun tre serierunder gjenstod.

Spurs lå nemlig fem poeng foran sine rivaler da det var ni poeng igjen å spille om for begge lag.

Les også: Helsprekk for Spurs - Arsenal kapret 2. plassen

Så sikre var mange Spurs-fans på at dette var sesongen der de endelig skulle bryte «forbannelsen», at hårete veddemål ble inngått.

– Skulle feire ligatittelen, så skulle jeg feire at vi kom foran Arsenal
Ett av dem stod Erlend Johansen (30) for. Bergenseren var nemlig selv i London og overvar den nest siste serierunden.

– Det var min femte tur for sesongen. Jeg skulle bort og feire ligatittelen, men så røk vi jo for Chelsea. Så da skulle jeg i hvert fall feire at vi kom foran Arsenal for første gang. Det var mye verdi i det, forteller Johansen som denne uken gjestet Premier Leaks sammen med sin lagkamerat og Arsenal-supporter Anders Næs.

Se Premier Leaks i videovinduet. (Her starter det fra duoens historie)

I stedet tapte Tottenham 1-2 mot Southampton, mens Arsenal like etter maktet 2-2 i sin bortekamp mot Manchester City. Intet var avgjort, og kun to poeng skilte dermed lagene før siste sererunde.

SKJEBNESVANGER SNAP: Erlend Johansen sendte denne til sine venner.
SKJEBNESVANGER SNAP: Erlend Johansen sendte denne til sine venner.

– Det ble jo ikke noen fest. Overhodet. Det ble egentlig bare en god bakrus mandag morgen da jeg skulle hjem med flyet. Der satt jeg og leste avisene med overskriftene «Nå kommer Arsenal igjen» og «Nå skjer det igjen».

– Jeg tenkte at det ikke var sjanse for det, så da la jeg ut på Snapchat at jeg skulle gå Stoltzekleiven 24 ganger på 24 timer hvis Arsenal skulle klare å havne over oss, forteller han.

Verdens tøffeste motbakkeløp
Stoltzekleiven er regnet for å være Bergens tøffeste motbakke. Hvert år arrangeres det i bakken løpet Stoltzekleiven opp - regnet for å være verdens tøffeste motbakkeløp. Kamerat og Arsenal-supporter Næs var en av dem som fikk Snapchat-meldingen.

– Jeg var ganske kjapp på å ta skjermdump, for bakerst i hodet mitt er Tottenham fremdeles Tottenham. Denne skulle jeg bruke mot Erlend hvis det «umulige» skulle skje. Og det skjedde, forteller 23-åringen.

De to er lagkamerater i fotballklubben Sotra i 3. divisjon, og nå blir det ekstratrening på keeper Johansen i sommer. Han akter nemlig å gjennomføre stuntet.

– Det skal være mulig. Jeg har lagt opp til å bruke 25 minutter opp og 15 minutter ned, og så skal jeg spare opp 20-minuttere hver femte runde. Hva er fotball uten litt veddemål? Det er ingenting, sier Johansen.

Nå håper han at Arsenal-supportere støtter opp om turen, og lover at Premier Leaks skal få tilgang til video tatt av løpingen til bruk neste sesong.

Tidligere Vålerenga- og Brann-keeper
Rekorden i Stoltzekleiven Opp er sju minutter og 58 sekunder, en rekord satt av Thorbjørn Ludvigsen i 2015. Normal løpstid for «vanlige dødelige» ligger dog på i hvert fall det dobbelte. Og da skal de kun løpe én gang.

– Jeg tror han kan klare dette, men han må komme seg i trening ganske kjapt i hvert fall. Jeg stoler på ham... som keeper, sier lagkamerat Næs.

Keeper Johansen, med fortid i blant annet Brann, Vålerenga, Åsane og Løv-Ham, avslører at formen kanskje ikke i utgangspunktet er bygget for motbakkeløp.

– Jeg sliter mye med krampe i leggene og diverse, så det kan bli tøft etter hvert. Men jeg skal gjennomføre det jeg sier, forteller han.

Ber folk hive seg på
TV 2s kommentator Kasper Wikestad har vært mye i Bergen, men aldri i Stoltzeklevein. Allikevel er han optimistisk på 30-åringens vegne.

– Jeg har ikke vært der, og jeg har ingen planer om å dra dit heller. Men jeg sier lykke til. Jeg har troen, sier kommentatoren.

Datoen som er satt for Johansens gjennomføring er 30. juni, og han håper på støtte.

– Hvis det er noen folk der ute som har lyst til å være med, så er det bare å hive seg på, sier Johansen.

I videovinduet i saken ser du Johansen fortelle om sin dumme idé. Du ser også hva som er Tottenham-supporterens største motivasjon for å fullføre, samt hva lagkameratene har lovet ham om han får det til!

PS! Til info så kjenner artikkelforfatter og Premier Leaks-programleder Helge P. Kalleklev Anders Næs fra før.